• 14022
    “pfdk’nin bu kararı vermesi için hangi şartların oluşturduğunu incelemek lazım. bu olaylar bir silsile halinde geliyor. geçen sene de hocamız f.bahçe maçı öncesi 3 maç ceza aldı. niye ceza aldı? çok ciddi hakem tahrikleri vardı. orduspor maçında hocamız içeriye giderken “bu maçı çıkın daha kötü yönetin” şeklinde bir serzenişte bulundu. hakem ters şekilde bakınca da “merak etmeyin sizin bana ceza vermenizi gerektirecek bir kelime kullanmayacağım. tüm bunlar bizim üzerimizde sistemli bir hareket varmış izlenimi yaratıyor.”

    ''meireles olayında hakemin raporunu hiçe sayıp sıvı vardır tükürük yoktur diyerek ceza vermiyorsun. melo tükürmüyor görüntülerde var. ama tükürmediğine dair bir emare bulunmamıştır deyip ceza verdiler.''

    ''mhk, fenerbahçe aleyhine hata yaparsan seni amatöre kadar gönderirim, galatasaray aleyhine yaparsan senin arkanda dururum ödüllendiririm diyor.''

    ''haksız şekilde maç kazanılıyorsa kupa kazanılıyorsa, ceza vermemen gerekene ceza verip vermen gerekene verirsen sistem çöker.''

    ''biz daha ne kadar fütursuzca gidecek bu iş diyorduk yemen ekşioğlu'nun sözleri ile zirveye çıktı. yemen ekşioğlu'nun sözleri suça teşviktir. tff yönetim kurulu üyesi olup bunun sorumluluğunu taşıyamayacaksa bırakacak. yemen ekşioğlu'nun sözleri açık söyleyeyim hukuk dilinde suça teşviktir. herkese eşit mesafede olacaksın. altındaki insanlara mesaj verecek şekilde konuşmayacaksın. burada hakemlere verilen mesaj "biz nasıl olsa galatasaray'ı sevmiyoruz istediğinizi yapın"

    “fatih terim’e orduspor maçından sonra 3 maç ceza veriyorsunuz. galatasaray avrupa’da yol alıyor. daha da güçleniyor. çok kaliteli isimleri transfer ediyor. bu böyle olunca demek ki galatasaray’ı sevmeyenler galatasaray’ın daha ileriye gitmemesi için bir şeyler yapıyor. bunu başka türlü açıklayamazsınız. galatasaray üzerinde stratejik bir oyun oynanıyor.”

    “türkiye’de çifte standart yok. fatih hoca’nın hareketi başkasının sahaya girmesinden daha mı ağır bir hareket? çifte standart var. birisi sahaya giriyor hiçbir şey yapmıyorsunuz, diğeri topu yere atıyor hemen ceza veriyorsunuz.. öyle mi.. birileri bir yerlerden korkuyor anlaşılan. beşiktaş – fenerbahçe maçının hakemi mete kalkavan, fenerbahçe’nin 1 golünü geçersiz sayıyor. yanlış karar olabilir. peki bu ligde yer alan hakemlerin belli standartta olması lazım. nasıl bir standart var ki mete kalkavan’ı amatör kümedeki feriköy – kazımkarabekir derbisine atıyorsunuz? o maç yarıda kaldı.”

    “bursa – fenerbahçe maçında yan hakem fenerbahçe’nin hem faul hem de ofsayt olan golünü vermiyor. bu yan hakem bundan sonra hangi ligde görev aldı? bu hakem o günden beri dinleniyor, yatağa kadar düşmüş vaziyette. burada psikolojik bir baskı söz konusu. siz hakemlere fenerbahçe ya da başka takıma hata yapınca en alt lige düşürürüm; galatasaray’a karşı hata yapınca merak etme 8.6 not veririm, arkanda dururum derseniz olmaz. hakemler üzerinde bu psikolojik ortamı yaratırsanız fatih terim de atılır, yardımcıları da atılır.”

    '' fenerbahçe spor kulübü’nün böyle şeylere ihtiyacı olmadığını düşünüyoruz. bizim maçlarımızda olan hakemlere negatif cezalar verilsin, galatasaray'a kötü şeyler yapılsın dediğine inanmak istemiyorum.”

    “fatih terim sadece galatasaray’a mâl olmuş bir insan değil. türk futbolunun en tepeye çıktığı dönemde fatih terim imzası vardır. sizin bu isimleri kadifeye sarıp korumanız gerekir. bu insanlara hak ettiği saygıyı göstereceksiniz. ”

    “galatasaray aldı başını gidiyor, galatasaray alıp başını gitmesin diye düşünüyorlar. siz de başınızı alıp gidin, doğruları yapın, hep beraber doğruları yapalım. biz örnek oluyoruz size.”

    “ünal aysal’ın fatih terim’le en ufak bir sıkıntısı yoktur.”

    (bkz: sedat doğan)
App Store'dan indirin Google Play'den alın