resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2787
    çizgiye yakın oynamaya* devam ettiği müddetçe katkı sağlaması çok zor olan oyuncumuz. sadece algılarla beklentilerle de alakalı değil. bayern'deki gibi tıkır tıkır işleyen bir düzenimiz yok. organize ve hep kısa paslı atağa çıkışlarımızdan da söz edemeyiz. çok hızlı top çevirip rakibin açıklarını mı kovalıyoruz? hayır o da değil. o halde kanat oyuncularından beklenen direk sonuca gitmeleri. adam eksiltmeleri, kanattan bindirme yapmaları, bekleriyle verkaça girmeleri ya da çizgiye inip orta kesmeleri. ihtiyaçlarımız çok net şekilde belli aslında. ancak görmemiz gereken şey bunların hiçbirini hamit'ten alamayacağımız. hele de artık tecrübeli oyuncu statüsüne ulaşmışken. yaşı 30'a gelmişken. ki hiçbir zaman süratli bir futbolcu olmadı kendisi.

    hamit'i hamit yapan şey sürati değil oyun aklı. zor pozisyonlarda insiyatif alması, hiçbir zaman saklanarak oynamaması ki zaten ilk geldiği zamanlarda eleştirilerin hedefi olmasının en önemli nedeni buydu. şampiyonlar ligi maçlarında takıma liderlik yapabilmesini sağlayan da. manu ve schalke deplasmanlarında takımın saha içi lideri oldu. sahip olduğu oyun aklıyla yönetti takımı.

    şimdi beklentilere bir de hamit'in gerçekte ne olduğuna bakalım. aradığımız kanat oyuncusu hamit mi değil mi? bence kesinlikle değil. ama doğru pozisyonda ve doğru görev tanımında bence hamit bu takımın vazgeçilmezlerinden biridir. yabancı kontenjanı muhabbetine girmeden bile bu durum böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın