resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 2950
    çok güzel bir yazı.

    --- alıntı ---

    galatasaray'da herkes vazgeçilebilir bu adam hariç. şu kadroda alternatifi olmayan adam. aslında çoğu adamın alternatifi yok ama bunun yanına az yaklaşanı yok. sahada olması acayip güven veriyor, rahatlatıyor, ayağına top alınca içimi huzur kaplıyor.

    ayda yılda bir gördüğü kartlar var, onlar tam derslik, sarı kart neden görülmeldirin cevabı. gereksiz değil, tam tehlikeli atak gelişirken, camı kırıyor. herkes bu adamın oyun kuruculuğundan, frikiklerinden bahsediyor, onu futboldan az anlayanlar bile fark edebilir. faul almakta tam bir usta, alex vardı bu ligde, o gidince kendisi yalnız kaldı bu konuda. topla rakibin arasına çok iyi girerek faulu çok iyi gösteriyor.

    bu adamı top rakipteyken izleyin bir de, nasıl kaymadan, çok gereksizce koşmadan rakibin oyunu nasıl bozulur. pas opsiyonlarını öyle bir kapatıyor ki rakibini en etkisiz yere yönlendiriyor, tehlikeli alan dışına yolluyor.

    trabzonspor'dan galatasaray'a gelişi ile mehmet demirkol'un da dediği gibi türk futbol tarihini değiştirdi. galatasaray'a geldiğinde takımın halini düşünün, yerli kalitesi yerlerdeydi. şu an bile galatasaray kadro kurarken yabancı sınırına takılıyor zaman zaman. düşünsenize galatasaray yerine fener'e gitseydi neler olurdu. makas açılırdı, fener arayı baya açardı.

    kendisini daha önce dörtlü ve beşli ortasahalarda, defansif ve ofansif merkez ortasaha olarak izlemiştim. kendisini ilk kez schalke maçında, 4-3-1-2 sisteminin sol iç oyuncusu olarak görme şansımız oldu. adam daha ilk maçında yıllardır sol iç oynuyormuş gibi performans gösterdi. bana kalırsa ortasaha oyuncusu için en zor ve taktik bilgisi isteyen sistem bu. bir yandan kanat oyuncusu gibi düşüneceksin, bir yandan mc gibi hareket edeceksin. rakibin sağ açığını kontrol altında tutacaksın ki, o adam da farfan'dı hani. futbolda taktik bilgisi gelişmiş bir adam beyniyle de oynuyorsa tadından yenmiyor.

    şimdi avrupa falan diyecekler bu adam için, şimdiden efsanesin taraftarın gözünde, oysa daha 2. yılını bile doldurmadın, kal şu takımda, her şeyimiz ol. sana hiçbir takımın 8 numarası bu kadar yakışmaz.

    --- alıntı ---

    http://eksisozluk.com/entry/33179242
App Store'dan indirin Google Play'den alın