resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 2852
    burhan'ın kaçırdığı -muslera'nın çıkardığı da diyebiliriz- pozisyonu başından sonuna izlemek, kendisi hakkında çok net bir verecektir. izledikten sonra, hala emre'nin galatasaray kariyeri ile ilgili olumlu bakabilenler varsa, onlardan da bir şekilde, etraflarına yardımcı olmalarını rica edelim, zira hayata bu derece pozitif ve iyimser bakabilmenin bir sırrı olmalı ve bundan daha fazla kişi faydalanabilmeli.

    http://www.ligtv.com.tr/...toto-super-lig#video 'dan bi zahmet galatasaray maçını seçiyoruz.
    söz konusu pozisyon 51. saniyede başlıyor ve bir mersin kontratağı izliyoruz.
    bir şekilde hücumdayken topu kaptırmışız, mersin de hızlı çıkmış, sabri 20+, melo ve sneijder de en az 10'ar metre geride kalmışlar. topun ortaya nobre'ye, sonrasında da sağa burhan'a gideceği çok belli, dolayısıyla üçünün de bu atağın savunmasında yapacakları pek bir şeyleri yok.

    savunma dörtlüsü, sabri'nin hücumda kalmasından dolayı, üç kişiyle yakalanmış ve bu tip pozisyonlarda sigorta görevi yapan, pozisyonunu kaybeden oyuncunun yerini dolduran melo da taca çıkmış durumda.

    buraya kadar her şey olağan, iç sahada baskılı oynadığın anlarda, bu tip kontralarda yakalanmak çok normal. normal olmayan ise, emre'nin sağlıklı yaşam için koşuyor hali. bu şekilde koşan insanlara, güzel havalarda boğaz'da ya da halka açık park/bahçelerde falan denk geliyorsun, profesyonel bir spor müsabakasında değil. normal şartlarda, nduka'nın, gökhan'dan kurtulup, topu nobre'ye aktardığı sürede, emre'nin nobre'ye yetişmesi, o pası kesebilmesi ya da en azından nobre'ye müdahale edebilmesi gerekiyor, hiç olmadı en kötü, son çare düşürüp sarı kartı görerek atağı kesmesi şart. ancak, top nobre'nin ayağına temas ettiği anda, emre hala en az 10 metre geride.

    nobre topu alıyor, kontrol ediyor, sürüyor, o sırada ekranın sağından burhan fırlıyor, emre yine ortalarda yok. oyun zekan hadi yeterli değil, atağın ne şekilde gelişebileceğini kestiremedin, kafan basmadı diyelim de, maçın daha başında bir 40-50 metrelik bir deparla hiç değilse ceza sahasına kadar koşmama gayretsizliğini ne açıklar?

    pozisyon devam ediyor, nobre yetenek fakiri bir adam olduğu için topu burhan'ın koşu yoluna aktaramıyor, hakan balta'nın da iyi pozisyon almasının payı var elbet, neyse top yine paşamıza geliyor. 20 metre kadar önünde sneijder, 10 metre civarı da sağında melo var, arkasından da hakan balta geliyor, tek pasla soluna da bırakabilir topu. emre ise, d-hiç biri şıkkını seçip çalım deniyor ve topu kaybediyor.

    bu kadar büyük bir hatanın üzerine, genelde oyuncular artık yetişemeyecek olsalar bile, refleks olarak deli gibi koşup pozisyonu kapatmaya çalışırlar ama emre onu da yapmıyor, burhan'ın iki vuruşundan sonra ancak teşrif ediyor olay mahaline ve orada da anlaşılmaz bir pas tercihi kullanıyor. topu kornere veya taca vurmak yerine, tek pasla iki rakibin ortasındaki dany'e bırakıyor.

    dany bir şekilde topu ceza sahasının dışına uzaklaştırıyor, emre bu sefer de çok kontrolsüz bir şekilde dalarak, tehlikeli bir yerden bir duran top şansı yaratıyor. pozisyona faul çalınmamış olması, hareketin anlamsızlığını değiştirmiyor. 5 saniye öncesinde topu kornere vurmayan bir adam, dönüp burada kornerden çok daha tehlikeli bir duran top fırsatı vermekten çekinmiyor.

    kısacası, emre'nin gerek fiziksel gerek mental kapasitesinin aynasıdır bu kontratak pozisyonu. emre'nin galatasaray kadrosundaki yeri yedeğin yedeği olur ancak, ötesi değil. yani, selçuk yoksa, atıyorum yekta oynar, maçı kopardığında yekta yorulmuşsa, emre'yi alırsın. ya da sneijder'i son 15-20 dakika riske etmek istemezsin zaten almışsındır maçı, o zaman girer emre. ziraat türkiye kupası kadrolarının da vazgeçilmezi olabilir mesela, ama o kadar.

    zaman ve sabır her şeyin ilacı değil malesef. kaldı ki, zaman da, fırsat da fazlasıyla verildi emre'ye, şans da tanındı, sabır da gösterildi. olmayandan olmuyor işte, olmadı, olmuyor, olmayacak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın