resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 2815
    wesley'i fatih terim her oyundan çıkardığında ben de deliriyorum ekran başında. potansiyelini gösterdiği an çok parmak ısırtır.

    wesley'in kalitesini tartışan, takıma fayda sağlamayacağını iddia eden varsa zaten futboldan anlamıyordur. bunu bir not edelim. fatih hoca da bunun farkında. ondan fazlasıyla katkı alabileceğini biliyor. nitekim wesley'in fizik olarak hazır olmadığı da aşikar. gerek kendisinin zaman zaman çekingen oyunu, gerek fiziksel eksiklikleri bariz şekilde görünüyor. fatih hoca da bunu maç oynatarak gidermeye çalışıyor.

    ama özellikle tempoyu son seviyeye çekmek ve kaos futbolu oynatmak istediğinde wesley fayda değil, zarar sağlar. biraz düşünürsek bu da aşikar aslında. 6 nisan 2013 galatasaray mersin idman yurdu maçında 2. yarıda sergilediğimiz oyunda hem wesley kaybolur. hem biz 1 kişi eksik oynarız. çünkü yaptığımız şey şok pres ve drogbaya doldur boşalt şeklinde geçirdik. wesley'i burda kullanmak yersiz, ha amrabat çok mu bir işe yarıyor derseniz. ona da bir şey diyemem. o ayrı.

    yine evet. kilitlenen oyunu açmak için çok iyi bir alternatif sneijder. ama bunu yapması için biraz daha kondisyon seviyesini üst seviyelere çekmesi lazım, çünkü öne geçmek için yüklendiğimizde kendisi takımın temposuna ayak uydurabilecek seviyede değil.

    uzun lafın kısası; sneijder de fatih terim'in kullanmak istediği bir isim. aksi takdirde bu kadar ilk 11'e çıkamazdı. muhtemelen bu sezon 90 dakikayı çıkardığı maç en fazla 1-2 olacak. muhtemelen de hiç olmayacak ama bu ne sneijder'in hoca tarafından beğenilmediğini, ne de onun kalitesinin tartışılması gerektiği anlamına gelir. esas sneijder önümüzdeki sezon bize seyir zevki sunacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın