• 179
    beni ve suya sabuna dokunmadan yazdığım hepimiz kardeşiz, hepinizi çok seviyorum temalı entrylerimi çok iyi bilirsiniz. bu onlardan biri olmayacak ve o kadar uzun olacak ki sıkılacaksınız okumaktan, anlamak da işinize gelmeyecek...

    ben fena galatasaraylıyım, ömrümü galatasaray'a ve galatasaraylı insanlara adadım. yıllardır. bir işim var, bir sevgilim bir de galatasaray. ve nedense galatasaray hepsinin içinde bolca var. fener dostu değilim, hatta futboldan biraz anlayan bir insan neden feneri tutar onu da pek anlamam. bjk bile bir nebze...fb ne ola ki?

    kimsenin siklemiyor havalarına takılarak fenerli yüzsüzlüğüne kapıldığı lig, uefa avrupa ligi. moda bu. avrupa'nın her liginden, çeşitli sıralamalara göre ilk 6-7 sırasında olan takımların ülke puanlarına göre yer aldığı ve avrupanın en büyük ligindeki gruplarda 3. olmuş (en az 1 galibiyet demek bu) takımların da kendisine ileri ki turlarda yer bulduğu lig.

    şimdi sen buna dandik, eski karizması yok dedin. ulan şu hamburg maçı başlığını açsam, ağlayandan tut, adını duyduğuna yüzü ekşiyene milyonlarca adam var. madem eski prestiji yok, yeni statüsünde sen de oynadın o zaman da mı yoktu?

    keweaaaalllll diye bağıran spikeri her duyduğunda için neden bir kötü oluyor oğlum, neden duygulanıyorsun? siklemdiğin lig bu. 3.5 sene öncesinden bahsediyoruz. hayal meyal değil, net hatırlıyorsun her maçı. her maçtan önce ne yediğini, maçta ne giydiğini bile hatırlıyorsun. neyin yüzsüzlüğü bu? neyin denyoluğu yani?

    fener italya ligi 6. sına, bugün süper ligimizdeki en az 15 takımı rahatça yenecek takıma 2 tane sallamış, zorlanmadan oynamış, adamların alanlarını daraltmış ve bal mı? kırmızı kart gören adamın, penaltıyı yaptıranın konsantrasyonunu bozan oyuncu ve taraftarların hiç payı yok yani?? adamlar senkronize bağırdı hakemin yürüyüşü değişti penaltı pozisyonunda. aç bir kere daha izle, seyirci ve futbolcu el ele aldılar penaltıyı.

    şimdi bir de çıkıp bal diyorlar ya,

    bellinzona'ya 3.5 yıl önce attığın 4. golü hatırlar mısın? sabri'nin son saniyede bordo'ya attığı golü? orada da finale giderdik ve ayılar gibi sevinirdik ama neden olmadı biliyor musun?

    senin yüzünden!

    metrobüsle geliyoruz!! fenerin sahasında kupa kaldıralım da kudursun orospu çocukları!!!

    bunları sen demedin mi? ilahi adaleti sen kendi ağzınla çağırmadın mı? ne olur kader tokmağını bize hafiften bir vursun da yerimizi, adımızı bilelim diyecek hareketleri sen yapmadın mı??

    cimbom kümeye diyenler hemen ertesi sezon topyekün düşme korkusu yaşamadılar mı? şikeden, kötü futboldan ...vs'den. onların da götü kalkınca kader onlara da şamar indirmedi mi?

    olum ibret almak bu kadar zor mu lan? bu kadar mı düşüncesizleşebiliyor insanlar. benim bildiğim galatasaraylı adamın farkı, yukarıdaki kalıplara hiç girmemesi ve kendine has olmasıdır.

    eeee? sen ne kadar kendine hassın? şu başlıktaki önceki 40 entrynin sahiplerinin aynısından inönü'de, saraçoğlu'nda, bursa atatürk'te, avni aker'de bolca var. sen aynı bokun sarı-kırmızı olanısın. ama rengin değil içeriğin nefret ettiriyor.

    gazoz ligi demiş lan adam, arkasından siyasi fikirlerini sözlüğün önüne koymayı şiar edinmiş kardeşimiz de ''fikir ayrılığı'' diye kıvırmış. her başınız sıkıştığında neden fikir özgürlüğü, fikir ayrılığı? senin fikirlerin en süper zaten itirazım yok ama ben karakterden dem vuruyorum. fikirler önemli değil, bu noktada uzanamadığın ciğere mundar demek fikirden ziyade karakterin oluyor.

    şu saatten sonra şu lige gazoz ligi demek ile bizim alnımızın akı ile aldığımız kupaya (milan'ı yenerek gittik biz oraya, cafu'lu milanı) tesadüf demekle aynı kafa yapısı.

    ben ''yanlış yapıyorsunuz'' deyince eksilenecek, en kötü entrylerime entry sokacaksam, imalarla yerilecek ve başka başlıklarda iğnelenceksem zaten şunu anlıyorum;

    bu zihniyet bu adamlara yerleşmiş, tıpkı aziz yıldırım gibi beğenmedikleri adamı, haklı olduğu halde (bu ben oluyorum, evet çok haklıyım) haklı olduğu konuda ve başlıkta değil yan yollardan çekiştirirler.

    çekiştirin kardeşlerim. her biriniz gözümde hedef saptıran fenerliler gibisiniz.

    bir de ''prestijini kaybettiği aşikar ama'' diye yumuşatarak girenler var. peksekmesek mesela. sözlükteki 5-10 mantıklı, sakin adamdan biri. prestijini kaybetmek üzere, eskisi gibi değil dediğiniz ligde, avrupanın en gözde oyuncusu (bale) ayağını bıraktı. chelsea oyunun 60 dakikasını 3 hücumcuyla oynadı. yedeklerle çıktı dediğiniz atl. madrid'te iki sakat, 1 kart cezalısı vardı.

    takip ediyor musunuz siz bu ligi gerçekten?

    bu güzel giriyi buraya kadar okuyup 10 verecek arkadaşların fikrini değiştirecek bir şeyler de yazacağım zira dikkat çekmek istiyorum. ama fikirlerim de gerçekten hissettiklerimdir, salt dikkat çekmek değil.

    iki seçeneğim olsaydı, real'e çeyrekte elenmek mi yoksa grupta 3. olup avrupa ligini almak mı deseler, kötülediğiniz ligin kupasını almayı tercih ederdim.

    çünkü, galatsaray hep zirvededir benim için. ve realizm istiyorsanız dostlar; real ile tek maç yaparsak yenebileceğimizi biliyorum ama ikili maçlarda şansımız çok çok daha az. yine şampiyonlar ligini real, avrupa ligini biz alalım ve yine süper kupada hem de monaco'da real'e koyalım isterdim.

    son olarak;

    sadece sakin olun ve kendinize dışarıdan bakın, real ile oynayan fener, lazio ile oynayan biz olsak ve onlar bunları söylese ne hissederdiniz? maç sonu ebesi sikilmiş topçuların akan terlerine yazık demez miydiniz? ne ana ne bacı kalır mıydı bunu bize söyleyenler için? kalmazdı.

    taraftarlık, galatasaraylılık hatta fanatiklik güzeldir.

    ama holiganlık?

    bonus:

    (bkz: #253697)
App Store'dan indirin Google Play'den alın