• 6503
    işin cılkını çıkaran bir moderasyona ve bir kaç yazar dışında yapılan terbiyesizliklere ve haksızlıklara tepkisiz kalan bir yazar topluluğuna sahip sözlük. misal bir adam fatih terimi eleştirince bu sözlükte yemediği küfür kalmaz ama o entryler bile silinmezken fatih terim istifa etse üzülmem dedi diye yazarlar uçurulur.

    burası terimsözlük değil galatasaray sözlük. herkesin ortak tek noktası galatasaray. onun dışında terbiye sınırları içerisinde herkesin düşüncelerini yazmaya hakkı olmalı. ben "fatih terim bilmem ne maçında şu adamı neden oyundan alır anlamıyorum" yazarım, sana saçma geliyorsa cevap verirsin veya kaale almazsın olur biter. onun yerine "zekası geriye çalışan bilmem ne çocukları da terimi eleştiriyor, ulan sen kimsin", gibi entrylerle yazarlara hakaret edenler el üstünde tutuluyor malesef. bir kardeşimiz de terim ve istifa kelimelerini aynı cümlede kullandığı için uçuruldu sözlükten.

    öncelikle şunu belirtmek lazım burası bir sürü galatasaraylının entry girerek masturbasyon yaptığı bir yer. ben "yine sneijder dakikası geldi, hoca alır oyundan" yazdığımda fatih terim açıp "vay helter skelter böyle yazmış, almamam mı lazım acaba?" demiyor heralde. işin masturbasyon boyutundan paylaşım boyutuna gelebilmesi içinse önkoşul saygı. biri fikrini beyan ettiğinde hakarete uğrarsa, tek yöne çalışan düşünceler sadece saygı görürse, masturbasyon yapmaya devam ederiz. bir yazar fatih terim istifa etsin yazdığında onun da mutlaka cümlesinin arkasını dolduracağı birşeyleri vardır. ya kaale alma, ya da otur terbiye sınırları içerisinde tartış. ama nickaltı linç başlıyor burada. moderasyon desen hiçbir fikre saygısı olmayan, kendi bildiğinden başka herşeyi yanlış gören bir grup insandan oluşuyor (istisnası mutlaka vardır). hakaret dolu entrylere fikirleri ile örtüşüyor diye dokunmazken, terbiye sınırları içerisinde yapılan ama kafalarına yatmayan yorumlarda ise işi yazar uçurmaya kadar götüren bir topluluk.

    heralde sözlüğü hala kendi üç, beş kişi kurdukları ve istedikleri gibi borularını öttürebilecekleri bir yer zannediyorlar. tabi gerçek de bu olabilir. o zaman üzerlerine düşen, "bizim istediğimizi düşünmeyenler sözlükten defolup giderler, aslan sabri, büyük fatih, kral arda, süper melo, büyük başkandan gayri düşüncesi olanlar boşuna zahmet etmeyin bu sözlükte size yer yok" derler masturbasyonlarına devam ederler. zannederim o iş moderatörken daha da bir zevkli oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın