• 621
    iyi yazdığı ve edebi bir dile sahip olduğu su götürmez bir gerçek. birçok yazısında kendisiyle uyuşmasak da beğendiğim yazıları da çokcadır.

    ama şunu kabul etmelidir ki, müthiş bir egosu var ve bunu tatmin etmek için yapmayacağı da yoktur. onun için kendi fikirleri tek ve özeldir. çok basit bir örnek veriyorum, ona göre baros'u sevenler maldır. baros'u sevmemek gerek. bunun dışında hiçbir fikir doğru ve mantıklı olamaz. ama öyle değil işte. bırak sevenler sevdiğiyle kalsın. sen sevenlere saygı göster, sevenler de sana. ama yok taarabt'ın egosu buna izin vermez.

    kesinlikle eleştiriye gelemiyor. onun eleştirdiği insanlar, aynı dille kendisini eleştirse dünyaları yıkar. sadece kendisi değil, kendisi üzerinden dikkat çekmeye çalışan asalaklar da dünyayı yıkar. ve bu asalaklardan kesinlikle rahatsız değildir taarabt. çünkü egosunu tatmin ediyor. taarabt, bu asalakları kendisinden farklı düşünenlerden daha iyi görmeye devam ettikçe iyi bir yazar iyi bir insan olamaz bir kere. demem o ki, eleştiriye açık olması gerekiyor ve kendisinden farklı düşünülebileceğini anlaması gerekiyor. kendisinden farklı düşünenler gerizekalı, mal, ergen değildir.

    sonuç olarak, at gözlüklerini atmayı, asalaklardan kurtulmayı, başka fikirlere saygı duymayı, farklı düşünene küfretmemeyi öğrenip, doğuştan gelen iyi yazabilme yeteneğine odaklanırsa tüm insanları cezbedebilir. öbür türlü iyi yazmaya devam edebilir ama iyi bir insan olamaz. tercih kendisinin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın