• 372
    real madrid'in kazanmayi hakettigi ama 3-0 kazanmayi kesinlikle haketmedigi bir maçti. takimimiz basa bas bir oyun sergiledi. fakat dunyanin en ust duzey 3 takimindan birine karsi basa bas oynamak, hele de deplasmanda yetmiyor genellikle. kisaca oyuncularimiz icin tuttugum notlara geçecegim ama oncelikle bize tekrardan çeyrek final heyecanini yasatan tum ekibimize tesekkur ediyorum.

    muslera: iyi bir maç çikardi. yan toplarda basariliydi yine. cepheden gelen sutlarda onemli kurtarislara imza atti. topu oyuna iyi soktu. yedigi gollerde yapabilecegi bir sey yoktu.

    eboue: ikinci golde çok buyuk bir hatasi var kabul ama bence kotu oynamadi. o hata onun kalitesine yakismadi ama karsisinda oynayan ronaldo'ya mac boyu ezilmedi. savunmadan cok top cikardi. hucuma destegiyse dusunmeksizindi. drogba ile girdigi verkaç sonrasi yakaladigi pozisyon cok kritikti ama cerceveyi de bulmasina ragmen lopez iyi cikardi. son cizgiye inip tehlikeli toplar cikardi ortaya.

    semih: maalesef alistigimiz semih'in cok uzagindaydi. uzerinde onda gormeye alismadigimiz bir tedirginlik vardi. ilk golde eboue ile aralarindaki koridordaki yer tutusu dogru degildi. ikinci golde de pozisyonun icindeydi ama kafayi vuramadi. kritik pas hatalari yapti ama cok sukur onlar gol olmadi. semih'e guvenim sonsuz. onun yasindaki bir oyuncunun kaydettigi bu asama harika ama bu gece ujfalusi'yi onun yaninda veya yerinde sahada gormeyi isterdim dogrusu. canin sagolsun cocuk.

    dany: cok cok iyi oynadi. oyle toplar kesti ki aklim cikiyordu. gordugu sari kart ile yuzde yuzluk gol pozisyonunu onledi ve goreceksen boyle sari kart goreceksin dedirtti. macin yarisindan fazlasini sari kartla oynamasina, real madrid'li oyuncular dalga dalga ve bir anda uzerine gelmesine ragmen bir an bile geri adim atmadi. hiziyla bizi rahatlatti. çok begendim ben oyununu.

    riera: essien, di maria ve mesut ozil karsisinda oynamak kolay bir sey degil. ikinci yari biraz daha ileride oynadi. zorlandigi her halinden belliydi ama teknigi defanstan top cikarmaya calisirken isimize epey yaradi.

    felipe melo: takimimiz adina macin tartismasiz en iyi ismiydi. kalitesini ortaya koydu. cektigi sutlarla, calimlariyla, top calmalariyla, ikili mucadelelerdeki basarisiyla, yilmamasiyla ve isabetli paslariyla her seyi yapti. mukemmele yakin oynadi. bu takim icin ne kadar onemli oldugunu bir kere daha ispatladi.

    selçuk inan: jose mourinho selçuk'un pas yollarinin tikanmasi emrini vermis, o cok net. asla derinlemesine pas atacagi imkan vermediler ona. cok calisti yine her zamanki gibi. az hatayla oynadi.

    hamit: ilk yarida topu ayagina her aldiginda takimi rahatlatti. bence iyi bir mac cikardi. mac sonu cok uzgundu. uzulme lan!

    sneijder: vasatin altindaydi. ilk yari sonunda cikmasi dogruydu.

    didier drogba: cok mucadele etti. ilk yarida vucudunu kullanarak varane'dan siyrilip ceza sahasi uzerinden soluyla cektigi sut gol olsaydi mukemmel olurdu ama halamin tassaklari olmadigi gibi o pozisyon da gol olmadi.

    burak yilmaz: sahada varligi pek gorunmedi, oyunun icinde cok kayboldu. kendisine yapilan penalti calinmadigi gibi dombili hakem bir de aldatmadan sari kart verdi. rezillik.

    gokhan zan: ilk yari bittiginde dany'nin cezali duruma dusmesi sonrasi evde dusunuyordum lan biz istanbul'da kimi oynatacagiz diye. tabii fatih hoca icin cevabin gokhan zan olacagini biliyordum ama acaba orada melo oynasa nasil olur lan falan gibi dusunurken sneijder'in yerine oyuna girdi. hocanin plani belliydi. top bizdeyken geride dany, semih, gokhan olacak, onlardayken riera ve eboue defansin kanatlarina gelecek ve ortada real'e bos alan ve bos adam birakmayacaktik. riskli bir taktikti ama kanimca ise yaradi. gokhan da kritik mudahalelere imza atti.

    umut bulut: girdi, mucadelesini ortaya koydu. pozisyona falan giremedi ama olsun, kostu, savasti. 3-0 sonrasi tum takimin morali bozukken, o hala 0-0 gibi oynuyordu. bu huyunu seviyorum umut'un. kanimca burak yilmaz yerine de girebilirdi oyuna ama tabii burak'i cikartmak da zor be abi.

    amrabat: oyuna girdikten sonra aldigi ilk topta essien'e calimi bastiktan sonra kendisine yapilan faulde tanka carpmisa dondu yazik :) elinden geleni yapti ama cok da bir sey gelmiyordu artik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın