resim
Julian Draxler
Takım:Al-Ahli SC
Mevki:Sol Kanat
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Almanya
  • 87
    4-3-1-2 veya diamond 4-1-2-1-2 artık ayet gibidir. bizim anayasamızdır değiştirilemez.
    zaten 1. efsane kadromuz da aynı bu düzende oynuyor ve rakiplerini eze eze hem uefa hem de lig şampiyonlukları kazanıyordu.

    draxler, robben gibi adamlar çok iyi futbolcular ama bu sistemi tamamen bozacak gereksiz adamlardır. bize iyi bir belki 2 tane stoper, kanadı komple kullanacak dinamik ve teknik bir sol bek; orta sahadaki muhteşem diamond 4'lümüze gerçekten alternatif yaratacak merkez orta sahalar lazımken; bizim pahalı ve egosu şişkin kanat topçularının peşinden koşmamızın anlamı yok.

    seneye en büyük transfer bir kere şu kadroyu korumak olmalı. burak, muslera, selçuk için astronomik bir teklif gelmediği sürece; benim ölçülerimde 40 milyon € ve üstü, kesinlikle 1 yıl daha takımda kalmaları lazım.

    sonrasında yabancı kontenjanındaki azalma göz önünde bulundurularak öncelikle tandemi güçlendirmek için serdar taşçı ve/veya ömer toprak'tan birini ve olabiliyorsa ikisini birden almamız şarttır. yerli olarak daha kaliteli ve şampiyonlar ligi standardında başka stoper bence yok.

    sol bek için de riera'dan çok daha üstün defansif ve ofansif meziyetleri olan bir oyuncu alınmalı. yoksa riera bence işini harika yapıyor. ama maksat daha kuvvetlenmek. adriano, carlinhos, ashley cole, christian fuchs benim önerilerim.

    orta saha için tek yerli altenatifim alper potuk. bu kadroda pozisyon itibarı ile dinamizmi, gençliği, öne dopru dikine oynama arzusu ve tekniği ile hamit'i kesebilecek bir oyunchçeu. ve ciddi zenginlik katar. fenerbahçe'nin elindeki orta saha oyuncusu bolluğundan alper'e yanaşacağını sanmıyorum. 6-7 milyon € artı belki takasla alınabilir.

    melo'nun kesinlikle bonservisi alınmaşı şarttır. 29 yaşında oyunu bu denli çift yönlü oynayabilen, agresif, teknik, fizik, hava hakimiyeti olan bir yerli zaten yok yabancı da 20 milyon €'dan başlar. en kötü 5-6 milyona hemen mayıs ayında işi bitirilmeli. geçen seneki sürünceme bu sene olamamlı. melo direk hazırlık kampına gelmeli.

    ama melo'nun alınması bence ön libero için yetmez. melo'nun zaman zaman ki istikrarsızlıkları düşünüldüğünde kesinlikle oraya bir de alternatif alınmalı. zira bence yekta veya başkası kesinlikle melo'nun alternatifi değil. alper de değil.

    ben elimizdeki tüm forvetlerin artık yeterli olduğu seneye hiç forvet veya kanat takviyesi yapılamaması gerektiğine inanıyorum. ayrıca umut, elmander ve amrabat'ın da öndeki 3'lüye iyi alternatifler olduğunu düşünüyorum. elmanderin de kesin 1 yıl daha biz de kalması taraftarıyım.

    bu durumda;

    muslera - danny - eboue - yabancı sol bek - amrabat - drogba - melo - schneider - elmander ve bir tane de melo'ya alternatif yabancı ön libero.

    eğer muslera satılırsa onur kıvrak alınabilir. başkası olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın