• 5
    maç öncesinde iki leeds taraftarının bıçaklanarak öldürülmesine rağmen ne saygı duruşu ne siyah bant kullanılmayan maçtır..

    (bkz: christopher loftus)
    (bkz: kevin speight)
    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/670.asp

    bu olaydan hüküm giyenler :
    --------------------------------------

    holiganlara hapis cezasi
    14/06/2007

    galatasaray ile leeds united takımları arasında 7 yıl önce yapılan futbol karşılaşması öncesi taksim'de 2 ingiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin yargılanan ve haklarında daha önce verilen hükümler yargıtay'ca bozulan 7 sanıktan 5'i, 5 ile 10 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

    beyoğlu 1'inci ağır ceza mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklardan yılmaz tutuş ile sanık avukatları katıldı.

    duruşmada söz alan sanık zafer yıldırım'ın avukatı sedat demirci, müvekkilinin cezalandırılması için delil bulunmadığını öne sürdü.

    demirci, sadece süleyman gökhan güven'in olayda "zafer" isimli bir kişiden bahsettiğini söyleyerek, bunun bir "atfı cürüm" olduğunu ve müvekkilinin beraat etmesi gerektiğini savundu.

    son sözü sorulan sanık yılmaz tutuş, beraatını istedi.

    karar

    davayı ikinci kez karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan ali ümit demir'i, "kevin spelight ile christopher john loftus'u kasten öldürmek" suçundan önce her 2 olay için ayrı ayrı 24'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

    mahkeme heyeti, sanığın söz konusu suçları 2 veya daha fazla kimse ile birlikte yapması, failin kim olduğunun belli olmaması ve ölen kişilerden kaynaklanan "ağır tahrik" unsurlarını dikkate alarak, cezayı toplam 6 yıl 8 aya indirdi.

    sanıklardan ali baydar ile süleyman aydın'a da "loftus ile spelight'i kasten öldürmek" suçundan sonuç olarak 6 yıl 8'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanık süleyman gökhan güven'i de "loftus ile spelight'e karşı katil kastı olmaksızın darp eylemine karışması ve bu kişilerin ölmesi" nedeniyle "haksız tahrik" unsurunu da göz önüne alarak her 2 suçtan toplam 10 yıl hapisle cezalandırdı.

    sanık aydın'a ayrıca "maktule karşı el uzatmak" suçundan da 6 ay 20 gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra bu cezayı 600 ytl adli para cezasına çevirdi.

    mahkeme heyeti, sanık yılmaz tutuş'a da "spelight ile loftus'a karşı katil kastı olmaksızın darp eylemine karıştığı ve bu kişilerin ölmesi suçuna, icrasını kolaylaştıracak şekilde iştirak ettiği" gerekçesiyle "haksız tahrik" unsurunu da göz önünde bulundurarak, sonuç olarak 5 yıl hapis cezası verdi.

    diğer sanıklardan gökhan oba'nın suçu işlediğine dair kesin delil elde edilememesi nedeniyle beraatına karar veren mahkeme heyeti, yargıtay'ın bozma ilamından önce yapılan yargılamada beraatına karar verilen zafer yıldırım hakkındaki davanın ise zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmetti.

    mahkeme heyeti, dava sırasında yakalanıp kimliği tespit edilemeyen ve ifadesi alınamayan ve "arap veysi" olarak tanımlanan firari sanığın gerçek kimliğinin tespiti ve hakkında soruşturma yapılması için cumhuriyet başsavcılığı'na yazı yazılmasına da karar verdi.

    http://www.turkmedya.com/...ra_hapis_cezasi.html

    galatasaray ile l. united takımları arasında 7 yıl önce yapılan futbol karşılaşması öncesi taksim`de 2 ingiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin yargılanan ve haklarında daha önce verilen hükümler yargıtayca bozulan 7 sanıktan 5`i, 5 ile 10 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. davayı 2. kez karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan ali ümit demir, ali baydar, süleyman aydın, süleyman gökhan güven ve yılmaz tutuş`u 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. diğer sanıklardan gökhan oba`nın suçu işlediğine dair kesin delil elde edilememesi nedeniyle beraatına karar veren mahkeme heyeti, zafer yıldırım hakkındaki davanın ise zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmetti. bu arada süleyman aydın, 16 mart 2007de konya-galatasaray maçı sonrası atatürk havalimanında geretsde oynanan g.saray-f.bahçe maçı öncesi ali sami yen tribünlerinde polislere saldıran taraftarları organize ederken kameralara yakalanmıştı.

    http://www.tumgazeteler.com/?a=2098194

    seda kılıç - 14/06/2007

    ---------------------------------------------------------------------

    bu konuda bir sözlük yazarımızın entrysi şudur:
    (bkz: #85694)

    -sen benim aklıma mukayyet ol yarabbim-
App Store'dan indirin Google Play'den alın