aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 11
    (#1210734)

    sözlüğümüzün demirbaşlarındandır.

    kardeşim şöyle bir durum var; carruscainamoto isimli arkadaşın semih ile ilgili entrysine herhangi bir yorum yapmadım, yapmamada. çünkü bu yorumu kale bile almadım. çoğu renkdaşım aldı. haksız da değillerdi hani ya neyse. ben bu arkadaşın art niyetli olduğunu da düşünmüyorum daha doğrusu inanmak istemiyorum. her zaman fikirlere saygım olmuştur ama göz var, izan var. yani kardeşim bugün şimdi çıkıp bir felsefeyi eleştirebilirsin, çıkıp bir yönetimi de eleştirebilirsin ama bugün çıkıp messi çok kötü futbol oynuyor dersen bu cahilliktir. evet cahil olmakta bir özgürlüktür, bir seçimdir fakat bu seni ve fikrini anlamlı ve değerli kılmaz. dolayısıyla eleştirilirsin. carruscainamaoto da aynen bu şekilde eleştirildi. beyaza ısrarla siyah dediği için.

    f.akyel konusuna gelince günahım kadar sevmem ama allah ailesine bağışlasın derim. aksini savunanı da eleştiririm. candır bu sonuç olarak. bugün çıkıp "gebersin ya!" diyen adam da beyaza siyah deme çabasında olan bir adamdır ve "messi futbolcu falan değil ya!" familyasındandır.

    özetle renkdaş faşizanlık biraz daha farklı bir olgu esasında. diğerinin fikrine saygı duymamak olarak tanımlayabiliriz çok kabaca. fakat ısrarla beyaza siyah diyorsan eleştirilirsin ve seni eleştireni de demokratik olmamakla suçlayamazsın. örnek verecek olursak bugün sen çıksan ben rte'yi beğeniyorum oy veriyorum desen boynum kıldan ince olur çünkü bu senin fikrin ama apo masumdur ve kürt halkının hakkını savunmuştur dersen eleştirilirsin. umarım açıklayabildim.

    son olarak benim gönlüm senin gitmenden yana değil. diğer değerli arkadaşlarım gibi senin de burada kalmanı, yazmanı, okumanı isterim. tabii fikir senin, bizimkisi sadece naçizane bir dilek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın