resim
Alfreð Finnbogason
Takım:KAS Eupen
Mevki:Santrfor
Yaş:35
Boy:1.84
Uyruk:İzlanda
  • 8
    eredivisie'yi yakından takip eden biri olarak söyleyebilirim ki bu çocuk olur. kendisinden bir asksilik falan olmazsa yeni bir gudjohnsen çıkartır izlanda ve hollanda elele verip. şimdi henüz 24'üne gelmiş bu sarıoğlan "komple forvet" dedikleri cinsten. yani hollanda ligi'nde güçsüz savunmalara leblebi gibi gol atıp dışarı çıkınca dökülecek tiplere benzemiyor. http://www.youtube.com/watch?v=Jymbp17SG60

    boyu 1.84. çok düzgün bir sağ ayağı var. son vuruşlarda inanılmaz derecede teknik ve soğukkanlı. birebirde çok kolay geçiyor rakibini ve topla beraber müthiş hızlanıyor. güçlü fiziği ile ikili mücadelelerde ayakta kalıyor. hücuma çıkışlarda zamanlaması muhteşem. şu anda istaitsitik nedir bilmiyorum ama eredivisie'de en az ofsayt'a düşen forvetler arasındadır eminim. etkili ayağı sağ. sağından çıkan şutlar gerçekten öldürücü denilecek cinsten.

    heerenveen'de sistem gereği tek forvet oynuyor. aslında kendisi tam çift forvet sistemleri için biçilmiş kaftan. nitekim helsingborgs if'de göze batmasında kendi yeteneği kadar yanındaki yardımcı forvet tecrübeli thomas sörum'un da katkısı büyüktü. belçika'da, lokeren'de beklenen verimi sağlayamamasında da önce tek forvet, sonra 4-3-3'ün solunda kalmasının etkisi vardı.

    heerenveen bu yaz kendisine 500.000 € bonservis üvreti verirken kimse bu derece parlayacağını düşünmüyordu. ama heerneven'in 4-2-3-1 sistmeine çok çabuk uyum sağladı ve gollerini de sıralamaya başladı. arkasında rajiv van la parra , filip djuricicve daniel de ridder üçlüsü ile uyumu sayesinde öne çıktı. heerenveen attığından fazlasını yiyen bir ekip . orta sıralarda tutunmasında da iyi hücum hattının etkisi büyük. attıkları 41 golün 35'i bu dörtlüden gelmiş.

    alfred finnbogason'un taliplisi çok. aston villa, everton ve west ham united genç golcüyü ada'ya taşımak için yarışa başladılar bile. eğer bu performansını arttırırsa daha üst düzey takımlar da peşine düşer. ayrıca ac milan ciddi ciddi talip kendisine ama balotelli'nin olduğu bir yere gitmek isteyeceğini zannetmiyorum

    bu adamtürkiye'ye gelse süper ligi sallar, eminim.ama şu saatten sonra ingiliz ekiplerinin elinden kendisini alabilecek bir türk takımı çıkar mı ondan emin değilim.
    kendisi heerenveenlilerin "hero"su neticede : http://www.youtube.com/watch?v=0MkYiyHr8ao
App Store'dan indirin Google Play'den alın