resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 3
    24 mart 2013 türkiye portekiz 20 yaş altı milli maçı'nda seyrettiğim ve hayran kaldığım 10 numara. biz okay yokuşlu'yu bekliyorduk açıkçası o pozisyonda bu maç için. ama sahaya bu gurbetçi delikanlı çıktı. milli takımımızın u17 , u18 ve hatta u19 takımlarından aşinalığımız vardı kendisine. türkiye 19 yaş altı milli futbol takımının avrupa şampiyonası elemelerindeki maçlarda tekniği ile dikkat çekiyordu ama o zamanlar feyyaz uçar kendisini daha çok sağ kanatta oynattığından tam verimini göremiyorduk.

    şimdi türkiye 20 yaş altı milli futbol takımı'nın formasını giymekte. forvet arkası/oyun kurucu rolünde. daha çok bizde wesley sneijder'in oynadığı pozisyonda oynuyor. top ayağına yakışıyor bir kere. çok kolay adam geçiyor ama gereksiz çalımlardan kaçınıyor. çok az pas hatası yapıyor. uzun topları adrese teslim. 10 numara poszisyonu deyince sadece top gelince oynayan bir tip zannedilmesin. bayağı bayağı mücadeleci, adam kovalıyor, hücum pres yapıyor, orta sahada açık bölgelere yama yapıyor. alışık olduğundan olsa gerek, sık sık sağa kaçıp bindirmelerle orta yapıyor, tabii tek forvetli bir takımda düzgünde olsa bu tip ortalardan verim almak mümkün olmuyor.

    futbolunu zevkle seyredince araştıralım dedik, kimdir nedir diye;
    8 şubat 1994'te manheim'de doğmuş. waldhof mannheim altyapısından yetişmiş. 2009'da karlsruher sc u17 takımına geçmiş. 2010'da u19 takımına alınmış ve burada göze girmiş. 2011-2012 sezonunda da, henüz 17 yaşında karlsruher sc a takımı ile 3.lig'de boy göstermeye başlamış.ilk sezonu pek istikrarlı geçmese de 2012 yazında dfb-pokalmücadelesinde takımı hamburg'u elerken hakan da maçın yıldızı olarak rakiplerine parmak ısırtmış. hamburg bonservisine 2.5 milyon euro sayarak kadrosuna katmış bu genç yeteneği. üstelik 2012-2013 sezonunu 3.ligde mücadele eden karlsruhe'de geçirmek şartı ile.

    hakan'ın bu sezon karlsruher sc forması ile 3.ligde 28 maçta 12 gol ve 10 asisti var. takımının koen van der biezen ile birlikte en çok gol atan ve rouwen hennings ile beraber en çok asist yapan ismi. 2013-2014 sezonundan itibaren hamburg ile bundesliga mücadelesine başlayacak büyük ihtimal. mevkiinde rafael van der vaart gibi bir usta ve tolgay arslan gibi yetenekli bir vatandaşı var. ama dediğimiz gibi bu wonderkid orta saha'nın her yerinde , hatta forvette bile iş yapabiliyor. ve aslında ağır transfer yapmazsa önümüzdeki sezon hamburg'un bankosu olur.
    tabii biz kendisini 2012 fifa 20 yaş altı dünya kupası ile daha önce bol bol seyredeceğiz. hamburglular da "iyi oyuncu aldık aga" diye bıyık buracaklar tribünde.
    bir kaç sene sonra nuri şahin'in peşine düştüğümüz gibi düşeriz peşine, net.
App Store'dan indirin Google Play'den alın