• 90
    --- alıntı ---

    avrupa şampiyonu atletimiz nevin yanıt'ın düsseldorf'taki psd bank salon yarışması'nda alınan numunesinin pozitif çıktığı öğrenildi. yasaklı maddenin sponsor bir firma tarafından verilen vitaminde bulunmasının anlaşılması üzerine milli sporcumuzun suçsuz olduğu gerekçesiyle itiraz ettiği ve firmayı mahkemeye vermeye hazırlandığı belirtildi.
    haftalardır gündeme getirdiğimiz ve birçok sporcunun adının geçtiği atletizmdeki doping skandalında ilk somut bilgiler gelmeye başladı.

    avrupa şampiyonu atletimiz nevin yanıt’ın düsseldorf’taki psd bank salon yarışması’nda alınan numunesinin pozitif çıktığı öğrenildi. avrupa atletizm birliği’nin takviminde yer alan ve 8 şubat’ta almanya’nın düsseldorf kentinde gerçekleştirilen yarış öncesi ve sonrasında wada tarafından alınan numunede yasaklı maddeye rastlandığı ve bunun türkiye atletizm federasyonu’na bir yazıyla iletildiği kaydedildi. yasaklı maddenin nevin yanıt’a sponsor olan bir firma tarafından verilen vitaminde bulunduğunun ortaya çıkması üzerine milli sporcumuzun suçsuz olduğu gerekçesiyle itiraz dilekçesi verdiği bildirildi. yanıt’ın ayrıca söz konusu sponsor firmayı da mahkemeye vereceği ifade edildi. yanıt’ın itirazının kabul edilmesinin ardından
    b numunesinin açılacağı ve sponsor firmanın verdiği ilacın da incelemeye alınacağı belirtildi.

    2 yıl ceza alabilir

    sezonu düsseldorf’taki yarışta açan nevin yanıt, 60 metre engellide ikinci seride piste çıkmış ve startta kalarak diskalifiye olmuştu. yanıt, bu yarışın ardından 10 şubat’ta belçika’nın gent kentinde yapılan flanders salon gp’sinde yine 60 metre engellide piste çıkmış ve 8.19’luk derecesiyle 5. olmuştu. milli atletimiz son olarak 2 mart’ta yapılan avrupa salon atletizm şampiyonası’nda 60 metre engellide 7.89’luk derecesiyle şampiyon olarak altın madalya almıştı. kötü haberin atletizm federasyonu’na 5 mart’ta ulaşması üzerine yanıt ile antrenörü cüneyt yüksel’in bir savunma hazırlayarak itirazda bulundukları ve sonucun önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacağı gelen bilgiler arasında. yanıt, dopingli olduğunun kesinleşmesi halinde en az 2 yıl men cezası alacak. milli atletimizin ayrıca avrupa salon şampiyonası’nda kazandığı altın madalyası da elinden alınacak.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın