resim
Shota Arveladze
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Gürcistan
  • 113
    --- alıntı ---

    gürcü teknik adam, “kasımpaşa’da yapılan bir projedir. acele yok, sabır lazım. chelsea de 1 milyar dolar harcadı, 7 senede kendini gösterebildi. başarılı olabilmek için tribüne 17 bin taraftar getirmeliyiz” diye konuştu.

    kasimpaşa’yi chelsea’ye benzetti

    bu sezon ligin sürpriz takımı olan kasımpaşa’nın teknik patronu şota arvaladze, chelsea modelinin bir benzerini türkiye’de uygulamaya çalıştıklarını söyledi. gürcü çalıştırıcı, “kasımpaşa herkese örnek olsun diye yapılan bir projedir. ne gerekiyorsa şu anda kasımpaşa’da o yapılıyor. acele yok, sabır var. chelsea 1 milyar dolar harcadı, 7 senede kendini gösterebildi. kasımpaşa’da çok önemli, çok profesyonel bir iş var” diyerek şöyle devam etti:

    fener bizi seyirciyle yendi

    “en önemli eksik taraftar. mesela bursa’nın 18 bin taraftarı var. bizim 2 bin mi, 6 bin mi? kasımpaşa 400 bin nüfuslu. 17 bin kişiyi tribüne getiremezsek başarısızız. futbolcu ve yönetici alabilirsin ama taraftar satın alamazsın. fenerbahçe bu açıdan çok şanslı. bizi resmen seyirci ile yendiler. öyle bir atmosfer oluştu ki, ben bile formayı giyip sahaya çıkmak istedim. kayseri’de 6 bin kayserisporlu var. diğerleri ikinci takım tutuyor. bütün ilin kayserisporlu olması için 20 yıla ihtiyaç var.”

    messi gelse, 2 ayda eleştirilir

    “didier drogba tek başına chelsea’ye kupayı getirdi ama daha iyisini istiyoruz. gürcistan’da ‘eşim güzel ama daha güzelini istiyorum’ diye bir söz var. messi gelse, 2 ay sonra eleştirilir. amrabat başarılı. kayseri’de tüm toplar ona gittiği için ön plandaydı. galatasaray’da toplar burak yılmaz ve sneijder’e gidiyor. kayseri’de süleyman hurma ve başkan recep mamur ile elimizden gelenin en iyisini yaptık.”

    real’i elemek çok zor

    “dünyanin en zeki, en hızlı oyuncuları real madrid’de oynuyor. böyle bir takımı tek maçta belki yenebilirsiniz. ama iki maçta elemek o kadar kolay değil. galatasaray’ın işi zor. ama fener ve galatasaray, avrupa’da başarılı oldu. türkiye’de fener 100 kere şampiyon olsa ne olacak. avrupa’da başarılı olursan her şey değişir. galatasaray, avrupa’da kupa aldı ve fark yarattı.”

    kupa trabzonspor’un hakki

    “geçen sezon kim şampiyon oldu. trabzonspor artı yabancılar, galatasaray formasıyla ama trabzon’da değil, istanbul’da oldu. galatasaray ve beşiktaş da trabzon’un bu sezon yaşadığını yaşadı. fener de büyük olaylar yaşadı, son maça kaldı. geçen yıl trabzon şampiyon olsaydı, durumu bu yıl farklı olurdu. yarış eskisi gibi değil, her alanda istanbul diğerlerinden önde.”

    türk halki aceleci

    ”türkiye’de insanlar çok aceleci. bugün savaş çıksa, yarın çin’e girmek isteriz. dünya o kadar çabuk dönüyor ki, insanlara 100 sene yaşamak yetmiyor. almanlar 1000 sene sabırla yaşamış; o sabırla bir düzenleri var. biz değişik karakterdeyiz onlar gibi olamayız. berlin’de hava kararınca herkes evinde oturuyor. gürcüler, türkler değişik bir halk, kan dolaşıyor. evde 80 yaşında gibi oturamayız.”

    ladin’i vuran bulundu küfür eden bulunmadi

    fener maçından sonra yaptığım açıklamalarda hatalıysa özür dileyebileceğini belirten şota arveladze, “küfür eden emre’ydi. bin ladin vurulduğunda odaya giren ilk kişi bulundu. 55 kameranın olduğu yerde küfür eden bulunamıyor. yine de kendimi yenip susmalıydım. biz sadece futbol oynuyoruz. kötü futbol oynadık diye küfür mü yiyeceğiz? benim isyanım bunaydı” şeklinde konuştu.

    --- alıntı ---

    http://amkspor.com/...a-yine-dokturdu.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın