• 1
    --- alinti ---
    yaşlamsal bir referans noktası bu belge. bizlere, her an, şöyle bir durup geçmişte bıraktığımız izlere bakma fırsatını veriyor; bir de önümüzde geleceğe açılan yolları aydınlatıyor. en geçerli soruları soruyor bizlere ve en iyi yanıtlara yönlendiriyor. bize de bunun sonuçlarını kabullenmek düşüyor.
    bu belgeyi kutsamak galatasaray'ı kutsamak demektir. bu, aynı zamanda, galatasaray'ın bizlere kazandırdığı ana nitelikten, “dürüst ve güvenilir insanlar” olmaktan asla vazgeçmemek anlamına da gelir.
    değerler sistemimizin dokuz temel direği var. bunlar; etik, dayanışma, açık fikirlilik, laiklik, özveri, misyon yüklenme, mizah duygusu, büyüklerimize, abla ve ağabeylerimize saygı, küçüklerimizi, kardeşlerimizi koruyup kollamadır.

    burada sözü edilen erdemlerin, ısrarla ifade edilmiş olan bu dokunulmaz ilkelerin galatasaray'a özgü mutlak bir ağırlığı vardır. kaynaklandıkları yer gibi zaman dışıdırlar. bu değerler kalıcıdır. zaman ötesidir. söylemlerindeki çağdaşlığa karşın. her şeyden fazla bugün geçerli olmalarına karşın. zamanın hiçbir etkisi yoktur bunların üstünde. kişiler de silip yok edemez bunları. ancak kölelik benzeri boyun eğme anlamına gelmiyor bu. zorbaca bir zorlama da görmemek gerekiyor bunda. paylaşılmış kavramlar dizisidir bunlar. zamanın ve mekanın sınırlarını aşıp giden kavramlar. bunlar en zengin hazinesidir galatasaray'ın. ve galatasaray, bizlere hayat veren kan gibi, damarlarımızda akar. bu değerler bizler için, yalnızca kutsal değil, aynı zamanda yaşamsaldır da.
    --- alinti ---

    fransa galatasaraylılar derneğinin hazırlamış olduğu temel değerler belgesinden alıntıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın