2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rövanş Maçı
21:45 Veltins Arena
2 - 3
  • 279
    maç oncesi istatistiklerine bakinca soyle bir tabloyla karsilasiyoruz ; schalke 04 oynadigi 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik alirken henuz hicbir macini kaybetmemis. galatasaray ise ilk 2 macini kaybederek basladigi sampiyonlar liginde sonrasinda 2 beraberlik ve 3 galibiyet cikararak buraya gelmis. schalke bu 7 maçta kaleyi bulan 53 sut cekerken, biz 50 sut cekmisiz. schalke’nin bu 53 sutunun 28 tanesi ceza sahasi icinden gelmis 25’i ise ceza sahasi disindan. biz ise kaleyi bulan sutlarimizin yarisini ceza sahasindan, yarisini da disaridan gondermisiz. schalke 11 gol atarken, biz 8 golde kalmisiz. yani schalke kaleyi isabet ettirdigi sutlarin yuzde 20 civarini golle sonuclandirirken bizim icin bu istatistik yuzde 16’da seyretmekte. bu arada her iki takimin da kaleyi isabet ettiremedigi 52 sutu oldugunu da soyleyelim ; yani schalke bize kiyasla biraz daha uretken olmus ama iki takimin hucum performanslari arasinda oyle aman aman bir fark oldugunu da soyleyemeyiz. iki takimin yedikleri gol sayilarina bakinca da esitlikle karsilasiyoruz ; her ikisi de bugune kadar 7 gol yemisler. schalke yedigi 7 golun 4’unu veltins arena’da yemis ve evinde bu geceye kadar oynadigi uc macin ikisinde berabere kalirken, birinde sahadan galibiyetle ayrilmis. biz ise bu sezon manchester united maglubiyetiyle basladigimiz deplasmanlarda sonrasinda cluj ve braga’yi yenmisiz, bu 3 macta attigimiz gol sayisi 5, yedigimiz ise 3.

    topla oynama oranlarina bakacak olursak, galatasaray yuzde 55 topla oynarken, schalke icin bu oran yuzde 52. schalke 3796 pas denemesinde yuzde 72’lik bir oran yakalarken, biz 3694 pas denemesinde yuzde 70’de kalmisiz. topla daha cok oynamamiza ragmen daha az pas sayimizin olmasinda oyunu bizden daha hizli oynamalari etkili oldugu kadar, cluj macindaki zemin felaketi ve uzun toplarla oynama mecburiyeti de etkili sanirim. ayni etkiyi ceza sahasina yapilan ortalarda da gorebiliyoruz ; sezon basindan beri kanatlari cok etkili kullanamamiza ragmen oynadigimiz 7 macta 72 orta acmis ve bunlarin 20’sinde basari saglamisiz ve bu 72 orta ile sampiyonlar liginde en fazla orta acan takim olmusuz. schalke ise etkili kanat varyasyonlariyla bu alanda 70 ortayla hemen arkamizdan sampiyonlar liginin en fazla orta acan takimi ve ayni bizim gibi 20’sinde basari saglamislar. bizim 34 kornerimize karsi onlar 40 korner kullanmislar.

    schalke oynadigi 7 macta 91 faul yaparken onlara karsi 73 faul yapilmis ve schalkeli oyuncular 15 sari kart gormusler. biz ise 104 faul yaparken karsimizdaki ekipler bize karsi 129 faul yapmis ve oyuncularimiz 18 sari kart gormusler. iki ekip de kirmizi kart gormezken, schalke penaltidan bir gol kaydedebilme basarisini gostermis, biz ise malum cluj macinda melo ile bir penaltidan faydalanamadik.

    oynadigimiz ilk maca bakacak olursak biz topla oynama oraninda yuzde 48’de kalirken, schalke yuzde 52 topla oynamis. bizim 13 gol girisimimizden 7’si kaleyi bulurken, 6’si bulmamis. onlarin ise 12 gol girisimleri var ve 5’i kaleyi bulurken 7’sinde bulamamislar. direkten donen tek sut hamit altintop ile bize ait. biz 3 korner kullanabilmisiz, onlar ise 6, biz 3 kere ofsayta yakalanirken, onlar icin bayrak 4 kere kalkmis. biz 14 faul yapmis ve 4 kere sari kart ile cezalandirilmisiz, onlar ise yaptiklari 19 faul icin 3 sari kart gormusler. ilginc olabilecek bir baska bilgi, schalke’nin ilk macta 3 oyuncu degistirme hakkindan sadece ikisini kullanmis olmasi.

    tabii bunlar sadece iki takim ile ilgili istatistikler. gonul istiyor ve biliyor ki, hagi sana 40 metreden bir çakar nereye koyacağını bilemezsin o istatistikleri. galatasaray bu gece insallah schalke 04’u yenecek ve hepimizi sevince bogacak.

    (bkz: re re re ra ra ra galatasaray galatasaray cim bom bom)
App Store'dan indirin Google Play'den alın