resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 2352
    galatasaray ile ilişkisi osmanlı'nın iskender bey olayına benzeyen futbolcu. osmanlı 1421 yılında arnavutluk seferi sırasında, hristiyan ordularını kumanda eden kastrioti ailesini yenilgiye uğratır. bu yenilgiden sonra osmanlı, ailenin en büyük oğlu george kastrioti'yi alarak türk-islam geleneklerine göre yetiştirmek üzere istanbul'a götürür. george burada iskender adını alır ve türk geleneklerine göre yetiştirilir.

    aldığı eğitim ile birlikte çok iyi bir asker olur ve subaşı rütbesi ile osmanlı ordusu'nda görev almaya başlar. osmanlı ordusu ile çeşitli savaşlara katılır ve üstün başarılar elde eder. fakat napoli krallığı'nın ve papalığın yaptığı para teklifleri aklını sürekli bulandırır. son olarak napoli krallığı'nın arnavutluk hükümdarlığı ve bilmem kaç duka altın yardımı teklifi üzerine bir muharebe sırasında kendisine bağlı 300 adamla muharebe alanını terkeder. adamlarıyla birlikte kruje'ye gider ve burada sahte bir mektup ile validen şehrin denetimini alır. şehrin denetimini aldıktan sonra osmanlı'ya ihanet eder ve bölgede bağımsızlığını ilan eder. peşinden gelen adamlarından onun yolunu takip etmeyenleri öldürtür. yıllarca osmanlı'nın başını ağırttıktan sonra, bu dünyadan hain olarak göçüp gider.

    iskender bey olayı osmanlı tarihinde devşirme sistemi açısından bir dönüm noktasıdır. bu olaydan sonra osmanlı asla asil bir ailenin veya şovalyenin yakınlarını yeniçeri ocağına kabul etmemiştir.

    emre belözoğlu olayı da galatasaray için dönüm noktası olmuştur. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali, futbolcular yetenekleri kadar başka vasıfları ile de değerlendirmeye alınmışlardır. son 10 yılda altyapıdan çıkan futbolcular incelendiğinde bunu daha iyi görebiliyoruz. bilhassa cem sultan, gökhan süzen gibi futbolcuların başka takım taraftarı olduğu için erkenden postalanmaları bunun göstergesi sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın