resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 655
    5 mart 2013 manchester united real madrid maçında nani'ye gösterdiği kırmızı kartı şahsen haklı bulduğum hakem.

    ikili mücadele öncesi nani kendisi gibi topa yaklaşan arbeloa'nın farkında, hani mevzu 70 metrelik pasın sağ çizgideki yalnız henry tarafından benzer şekilde kontrol edilmesi değil, ortada bir ikili mücadele var. buna rağmen nani ayarsız bir şekilde topa hamle yapmaya karar veriyor, hani "ben topa hamlemi yaparım arkadaş gerisi umrumda değil" hesabı.

    şimdi arbeloa da yükselmeseydi allah korusun nani'nin ayağı kendisinin suratına falan gelseydi yüzü gözü dağılsaydı ne olacaktı? pozisyon icabı mı? masum bir an mı? ilgisi yok... kafa topu değil kayarak müdahale talihsizliği değil, ortada çok tehlikeli bir hareket var ki bu başlı başına bir faul sebebidir, üzerine adamın böğrünü deşiyor, bu da kart sebebidir. sarı kart da buna hafif kaçar.

    ta yıllar öncesinden şöyle bir örnek var hem de premier ligden;

    http://www.youtube.com/watch?v=rArpZ-wvtTU

    rakip düşse de hareket "asıl amacına" ulaşmıyor ama cezası sarı kart... bence kırmızı olmalı ki spikerler de kırmızı beklentisi içine giriyorlar haklı olarak. nani'ni yaptığı bizler için televizyondan daha hafif gözükse de "amacına ulaşıyor" ve rakibi sakatlayacak bir pozisyon ortaya çıkıyor.

    ha bir de cüneyt çakır kimsenin babasının oğlu falan değil herhalde, bu işi bilmese uefa fifa vs. bu kadar ciddi maç vermezler adama, bence bu açıdan desteklemeliyiz... bize bariz bir yamuğu olursa onu o şekilde değerlendirelim ama yine de büyük maçlarımızı bu adam yönetsin istiyorum, yapası olsa dahi en azından bariz hata yapmaya yemez yani bir prestiji var çünkü.

    büyük maç olunca da ful kendisini veriyorlar yani eyyam olmasın harbiden iyi olan kazansın diye... bize de şanssız geldiği söylenemez yani.

    bence...
App Store'dan indirin Google Play'den alın