• 51
    hakikaten çok ilginç.

    maç günü tüm detaylarıyla aklımda. maçı nerede seyrettiğim, nasıl seyrettiğim, hepsi aklımda. bir gece önce nihatlı real sociedad'ın maçını veriyordu televizyon, hem çok uykum vardı hem de maçı izlemek istiyordum. kanepeye uzandım, maçı açtım ama uykum olduğu için televizyonu görecek şekilde uzandığımda rahat edemiyordum, yüzükoyun yatmak istiyordum. bir yandan da maç vardı. yüzükoyun yattım, kafayı televizyona döndüm. muhtemelen daha maçın başlarında uyuyakaldım, maç kaçtı ama sabah kalktığımda hayatımda ilk kez boynum tutulmuştu.

    ertesi gün doktora gittim, ilaç verdi, bir yandan bizim mısır maçına yetişmeye çalışıyordum. pas fotomaç gazetesi vardı o zamanlar, en ucuzu oydu, onu alıyordum. bir de öyle bir gazeteydi ki haberleri adamı gaza getiriyordu allah için. mesela lukunku için "uzman" görüşleri alıp "lukunku üç hakan şükür eder" başlıklı haber yapmışlardı tam sayfa. o dönem gündemde olan bir diğer oyuncu pascal nouma ile top diye oynayacağını söylüyorlardı yine bizim maboula'nın. acayip heyecanlanmıştım, maçı izlemem lazımdı. ev sarıyer'in tepelerinde, hastane levent'te, maç öğle vakti, maça yetişeceğim diye kendimi beşiktaş'taki babaannemin evinde buldum. tv8'i açtığımda spor bülteni vardı. kısa bir bekleyişten sonra maç başladı. boynum hâlâ dönmüyor tabii. babaannemin kirlenmesin diye üstüne beyaz çarşaf geçirilmiş karyolasında vücudum başka kafam başka tarafa bakarak izledim maçı. maç bittiğinde lukunku'ya hayran olmuştum.

    bunları niye anlatıyorum; çünkü o günü her şeyiyle hatırlıyorum. gel gör ki, ben de şu ana kadar bu golü 40 metreden atılmış, gheorghe hagi'nin constructorul'a attığı gol misali sekerek ve kaleci hatasıyla kaleye girmiş diye kazımışım hafızaya. dün sözlükte golün videosunu gördüğümde sevindim, videoyu izlediğimde de ne yalan söyleyeyim "ulan millet bilmeden video yapıp koyuyor, bu değil ki" dedim. görüntü de net değil ya, herhalde yan ağlarda kalmıştır bu pozisyon diye düşündüm. şimdi bu kadar insanın gol üzerinde anlaşamadığını görünce o günün haberlerine bakayım dedim, yine kendimden emin bir şekilde... ama haksız olan bizmişiz anasını satayım. bildiğin videodaki golmüş lukunku'nun mısır'a attığı. işin garibi en ufak bir çağrışım bile yapmıyor şu gördüğümüz gol, sanki hayatımda hiç izlememiş gibiyim. bu kadar insana aynı anda oyun oynamış demek ki bilinçaltı.

    hakikaten ilginç ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın