resim
Maboula Ali Lukunku
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:48
Boy:-
Uyruk:Kongo DC
  • 109
    kendisinin galatasaray'a transferi tamamen tesadüftür. ali lukunku hiçbir zaman galatasaray'ın listesindeki bir oyuncu olmamıştır.

    herşey fatih terim'in önder turacı'yı standart liege'in maçında izlemek için scout yollaması ile başlamıştı. ali lukunku ise o takımda yedek ile ilk 11 arasında gidip gelen bir futbolcudur. scout'ın izlediği maçlarda takımının maçlarında oynamıştır.

    izlenen maçlarda önder turacı vasat performans göstermiştir. ali lukunku ise o maçlarda patlayacağı tutmuş ve dikkat çekmiştir.

    fatih terim'e gönderilen raporda önder turacı'nın vasat olduğu fakat ali lukunku diye bir fubolcunun takıma çok katkı sağlayacağı yer almıştır. fatih terim o dönemde cristian'ın yerine forvet aramaktaydı ve bu transferin gerçekleştirilmesine izin verdi.

    transferin skandal boyutu bu aşamadan sonra başladı. ali lukunku'ya 2.5- 3 milyon arasında bonservis verildiğinde transferin gerçekleştirilebileceği de rapor edilmişti. galatasaray ise transferi bir an önce bitirmek için 2.8 milyon teklif etmiş ve transfer o rakama bitmişti. fakat daha sonra ortaya çıktı ki ali lukunku'nun alınan bedelin yaklaşık 1 milyon kadar altında serbest kalma bedeli mevcuttu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın