2012-13 Türkiye Süper Lig 25.Hafta Maçı
20:00 Türk Telekom Arena
0 - 1
  • 38
    takımımızdaki genel problem, kazandığımız maçları iyi oynayarak değil, yüksek konsantrasyon ve motivasyon ile kazanmamız. mental yapı futbolda önemlidir fakat maç içinde reaksiyon gösterilirse sonuç elde edilir ve bu aslında kötü bir şeydir. bir şeylerin takımı ateşlemesi, rakibin korkup geri çekilmesi çok tehlikelidir, fark da atabilirsiniz, kontradan 2-3 de yiyebilirsiniz.

    bir sisteme bağlı oynasak, çok kötü oynadığımız maçlarda bile galip gelebiliriz. lucescu dönemini hatırlayın, sistemden asla taviz vermezdik ve bir oyun disiplinimiz vardı. futbol sever olarak çoğu maçta oynadığımız oyun hoşumuza gitmiyordu ama kazanıyorduk. avrupada çoğu maçımız berbaere bitiyordu, takım savunma yapmasını biliyordu.

    fatih terim'in artık bu maçla birlikte ben bu sistemi uygulayacağım demesi gerekiyor. ligin bitimine 10 maç kaldı. bu şekilde devam edersek yine puanlar kaybedeceğiz.

    diziliş olarak 4-3-1-2 en uygun diziliş gibi görünüyor. tabi bu sistemin en büyük dezavantajı rakip kanatları kullanmak istediğinde direkt olarak beklerimiz ile karşı karşıya kalacak olmaları. bunu önlemenin yolu ise orta sahada kanatlara yakın olan oyuncuların o koridoru kapatmaları, bunu selçuk ve hamit ile yapabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın