• 36
    gökhan gönül son 1.5 sezondur formsuz olmasına rağmen sabri'nin en formda halinden bariz daha iyidir. hala fenerbahçe'nin sağ kanattan geliştirdiği atakların baş aktörü olmakla beraber iyi olduğu zamanlarda maç içinde yaptığı bindirme sayısı, topu ayağına aldığında aynı eboue'nin yaptığı gibi topu içeri çekerek rakibini rahatlıkla geçebilmesi, hücumda ceza sahası yakınlarında yaptığı etkili paslaşmalar kadar defansta da etkili olan gayet iyi bir sağ bek. özellikle eboue bize gelmeden önce kendisi fenerbahçe'den takımımızda oynamasını isteyeceğim ilk ve tek adamdı.

    sabri ise tüm isteğine rağmen hem altyapı olarak hem de yetenek olarak maalesef çok yetersiz. sadece orta açamaması veya gelişine vurduğu şutlar nezdinde değil, zira sabri'nin beni en çok rahatsız eden özelliği onlardan çok sağ bekteyken topu ayağına alır almaz durarak kontrolü ve o topla herhangi bir şekilde ilerleme ya da etkili bir şekilde ileri kullanma opsiyonu olmaması. topu ayağına aldıktan sonra ya kaleciye ya stopere geri pas, ya ileriye şişirilen bir top ya da önündeki sağ kanat oyuncusuna çok da avantaj kazandırmayacak şekilde bir pas dışında bir ihtimal yok. bu da geriden çıkarken topun sağ beke gelmesinden sonra oyunun akıcılığını direk kaybetmesine sebep oluyor.

    ama tüm bunlara rağmen sabri yedek sağ bek için türkiye şartlarında yeterli olup eboue olduğu sürece eboue'nın oynaması gerektiğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın