• 34
    bu karşılaştırma sabri sarıoğlu'na yapılan bir ayıptır. ironi değil, maalesef hiç değil. ben insan ararım arkadaş, önce insan. her türlü karaktersizliği, çirkefliği yapan; her şeye rağmen yıllardır vasat performanslar sergileyen bir adamla tutup sabri'yi kıyaslıyorsunuz ya, tebrikler. bak güzel kardeşim; bu takımda metin'lerin, hagi'lerin, bülent'lerin, prekazi'lerin, mondragon'ların oynamış olmasının bir sebebi var. şu anda başarılı olmamızın selçuk inan, umut bulut, burak yılmaz gibi oyuncuların takımda olması ile çok ciddi bağlantısı var. didier drogba ve wesley sneijder gibi adamların bunca başarılarının arkasında da aynı şey var. lincoln'ün başarısızlığında da benzer bir etki var. insan için en önemli unsur, karakterdir. o olmadan meziyetler hiç bir şeye yaramaz. inter'deki adriano'yu hatırla mesela; efsane ronaldo kadar iyi olma yolundaydı, hatırla. şimdi brezilya'nın kim bilir hangi kulübünde 100 kiloluk bir yetenek çöplüğü olarak futbol yaşantısını sürdürüyor.

    gerçi kime anlatıyorum ki? bütün baktığınız başarı, başarı, başarı... kazanmak, kazanmak; kaybetmek yok! bunun nesil farkı olduğunu söyleyenin de alnını karışlarım çünkü ne on dört yıl şampiyonluk bekledim ne de daha eskisini gördüm. hatta eminim ki yukarıda abuk subuk konuşanların arasında benden daha eski jenerasyonlara ait insanlar da vardır. yani bu iş yaş ile alakalı değil, karakter ile alakalı. gerçi tam olarak kınayamıyorum da; bu sikik dünya düzeninin içerisinde küçük, sik kadar beyinlerinizi kazanmaya ve başarıya endeksleyen çarklardan geçip bu noktaya geliyorsunuz. ama bak sana ne diyeceğim;

    "evet, sen güzel kardeşim! sen! eğer karakter fakiri adamlarla galatasaray'ın karakterli evlatlarını kıyaslayacaksan, lütfen yazma burada. bak küfür etmiyorum, ki hak etmiyor değilsin; tillahını hak ediyorsun ama etmiyorum, sadece rica ediyorum, yapma! ulan, sen yarın öbür gün selçuk inan'ın iki frikiği dağlara taşlara gitse, iki hafta isabetsiz ara pası atsa falan emre ile karşılaştıracaksın demek ki bu adamı. ayıp be amına koyayım! çok ayıp be! sen bunu yaptıktan sonra, senin karşı yakadaki muadilin de "hagi vs alex, alex sikertir müdüüüüüür!" çekecek haliyle. o yüzü sen veriyorsun çünkü, başarıya odaklı sikik zihninin aynısı yansıması. ikiniz de önce insan olmak, karakter ve diğer mental melekelerden bi haber yaşayıp gidiyorsunuz.

    tüh! eskişehir'i yenemedik, sabri hatalar yapıyor. hadi itin götüne sokalım gecenin kör vaktinde. neden? çünkü sistem bize kazanmayı öğretiyor ve sabri kazanmamızı engelledi! işler kötü mü gidiyor, hamit'i ıslıklayalım! neden? neden aynı. işler kötü mü gitti? taç kullanmaya gelen selçuk'a el kol hareketleri yapıp ağzımızdan salyalar saçarak bağıralım. neden? çünkü biz cüretini siktiğimin kazananları, kaybetmemeliyiz! olley, şampiyon mu olduk? hadi kutlayalım! neden, çünkü olması gereken bu.

    siktir git güzel kardeşim! öyle şampiyonluğun amına koyayım! öyle taraftarlığın da zihniyetin de amına koyayım! üst üste on şampiyonluğu ne bir sabri'ye değişirim, ne de bir selçuk'a. bize galatasaraylılık diye öğrettikleri şey, o her ne ise artık, onu öğretenler metin'i değişmezdi hiç bir şampiyonluğa. o da onları hiç bir para birimine değişmedi. sen metin üzerinden övünmeyi biliyorsun, hakkın da; eyvallah. ama bir koşulu var, sen karakterli adamlar için şampiyonluk feda edebilir misin? tek bir maçı feda edemiyorsun daha, benimki de soru. acınası durumdasınız. hani şu geldiğiniz noktanın bir adım ilerisi; emre ile, gökhan ile, aziz ile, şekip ile kazanılan şampiyonlukla gurur duyan fenerbahçe taraftarı profili. bilesiniz."

    adettendir, küçük de bir tanım verelim sabri ile ilgili. dost düşman okusun: gece gece çok kritik konularda turnusol kağıdı olmayı başarmış, meziyetleri sınırlı, yüreği sınırsız sağ bek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın