2012-13 Türkiye Süper Lig 25.Hafta Maçı
20:00 Türk Telekom Arena
0 - 1
  • 8
    aslında normal bir sezonda çok da önemli olmaması gereken maçtır. özellikle bugünkü skordan sonra * en fazla puan farkı birazcık kapanır ama o da çok önemli değil diye düşünür insan. bunun yanında 12 mart 2013 schalke 04 galatasaray maçı çok daha önemli olmalıdır. çünkü bu turun geçilmesi durumunda kazanılacak başarı, on yılda bir yakaladığımız bir başarıdır.

    işte bu maç tam da bu yüzden çok önemlidir aslında. biraz karışık biliyorum, hemen açıklayayım. biz bundan önce bu başarıyı en son 2000-2001 sezonunda yakalamıştık. aradan geçen yıllarda uefa avrupa ligi'nde birkaç tur geçmek dışında pek bir başarımız yok. ama bununla beraber, avrupa'da oynamayı devamlı hale getirecek yurt içinde de bir başarımız yok. oysa şampiyonlar ligi'nde başarının ilk üç şartını hepimiz çok iyi biliyoruz; tecrübe, tecrübe, tecrübe. hatta dördüncüsü de tecrübe. fizik kalite, teknik kapasite, taktik formasyon...vs. hepsi bunlardan sonra geliyor. yani bu sene şampiyonlar ligi'nde başarılı olsak bile, bunun büyük bir kısmı şans yardımıyla olacaktır. oysa bize gereken artık bu seviye takımların arasına girebilme başarısıdır. yani artık bizim bu başarıları on senede bir değil, sürekli kovalamamız gerekmekte.

    şimdi evimizde oynayacağımız 6 maç kaldı. bu 6 maçtan 18 puan çıkarmak zorundayız. evet puan olarak çok iyi bir avantajımız var, ama emin olun bir düşmeye başlarsak, nasıl hızlı düştüğümüze biz bile inanamayız. ekonomik gücü eli geçirmek için, avrupa'da devamlılığı sağlamak için, psikolojik olarak diğer rakipleri aşağı itmek için şampiyonluğumuzu ilan edene kadar bundan sonraki maçların hepsi çok önemli olacak.

    özet: kişisel fikrim, bu sene lig diğer sezonlardan farklı olarak "en az" şampiyonlar ligi kadar önemlidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın