resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 2684
    oyunu iki yönüyle en iyi okuyan ve en güzel yönlendiren futbolcumuz. top ayağında değilken sürekli pas alabilecek durumdadır ve bu futbolda çok önemlidir.

    her ne kadar sevmesem de futbolu çok iyi bildiği, futbol zekasının çok üst seviyede olduğu bir gerçek olan alex de souza'nın da dediği gibi en yetenekli ve futbolu en iyi bilen yerli futbolcudur. selçuk inan bir ofansif ortasaha değildir ve görevi tam olarak oyunu hızlandırmak değildir yeri geldiğinde tempoyu düşürmek, hızlı hücumdan ziyade takımının yerleşmesini bekleyerek etkili hücumu sağlamaktır. hatta bazen topun takımda kalmasını sağlamak, tempodan yorulan takımı dinlendirmek adına oyunu yavaşlatmaktır görevi.

    ayrıca selçuğun ayağına gelen her topu tek pasla ayağından çıkarmasının mümkün olduğunu, bunu yapabileceğini fakat yukarıda söylemeye çalıştığım sebeplerden ötürü bunun galatasaraya bir şey katmayacağını düşünüyorum zira bu takımda birisi topa basacaksa(ki bu kesinlikle gereklidir), gerektiğinde oyunu yavaşlatacaksa, düşünerek oynayacaksa bu selçuk inan'dır.

    hatta başıma bir şey gelmeyecekse takımda bu sene gözlemleyebileceğiniz üretkenlik düşüşünü ve kalitesiz hücum girişimlerinin çoğalmasını ben hamitin de topa basıp takımı rahatlatma çabası olduğunu(bu ona verilen taktiksel bi görev de olabilir), orduspor maçının 2. yarısında hamitin çıkmasıyla skordan bağımsız olarak değişen oyunun bunu kanıtlar nitelikte olduğunu düşünüyorum.

    galatasaray takımının ağır oynaması hamitin yanlış zamanlarda topa basmasından, el freni olmasındandır. selçuk bunları gerektiği zaman, gerektiği kadar yapıyor gerektiğinde de çok güzel tek, hızlı oynuyor bu yeteneklere ve oyun zekasına sahip olduğunu görmemek zor olmalı. bunları görebildiği halde selçuğun oyunu yetersiz olduğu için değil, bunu farkında olarak, gerektiği için yaptığını görmek istememek ise art niyettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın