resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 1825
    sıklıkla kendisinin siyasi görüşü nedeniyle eleştirildiği söylenir. aslında durum tam tersidir. hakan şükür'ü siyasi görüşü nedeniyle eleştirenler çok azken, mantıklı eleştirileri hakan şükür'ün siyasi görüşüne bağlayarak savunmaya çalışanlar çoğunluktadır. çünkü günahlarının demogoji ve hala ve hala mağdur edebiyatı dışında bir savunması yoktur.

    - hakan galatasaray tarihinin en önemli döneminde yok olmak üzereyken ısrarla sahada tutarak kendisini var eden fatih terim'le basını araç seçerek çıkardığı jip kavgasıyla neşemizi kaçırmıştır. uefa kupasını kazanmışız, ligde şampiyon olmuşuz, hayal edilmeyeni gereçekleştirmişiz, hakan efendi jip peşinde. bir jip için tüm keyfimizin içine etmiştir. oysa ki fatih terim jip parasını hakan şükür'e vermiş ve diğer futbolculara haksızlık olmasın diye bu şekilde davrandığını da söylemiştir. sen takıma kaptan olmuş adamsın. bunu bilfiil kendin düşünmen gerekirken çıkardığın yaygaraya bak.

    - hakan şükür uefa kupasını aldığımız sezon sonu kaçar gibi galatasaray'dan ayrılmıştır. hani vefadan bahseder ya, işine geldiğinde çok güzel şekilde ben profesyonel futbolcuyum diyip sözleşme yenilemeden inter'e imzayı basmıştır. galatasaray da kendisinden yanılmıyosam 7 milyon mark gibi ederinin çok altında bir rakam kazanmıştır uefa'da inter'i dava ederek. yani emre, okan bu takımdan nasıl kaçtıysa hakan da o şekilde kaçmıştır. şansımız o dönem karara bağlanan bosman davasının maddi anlamda uygulamasının henüz futbola yansımamış olmasıydı. daha sonra avrupa'da inter, parma ve blackburn'de yapamamış ve kariyeri 2. kez tükenmek üzereyken galatasaray tekrar ve tekrar kendisine kucak açmıştır. bu dönemde takımda ikinci baharını yaşamıştır. sonra şahıslara indirmiyorum konuyu galatasaray yönetimi artık kendisiyle çalışmak istememiştir ve bu noktada hakan şükür'ün tüm profesyonelliği bitmiş vefadan dem vurmaya başlamıştır. oysa galatasaray başkanı kendisine heykelini dikelim teklifi getirmiştir. açıklama da şu şekildedir:

    "galatasaray kulübü'nün hakan şükür'le 'la ilgili aldığı kararı açıklayan polat, ''biz hakan'a 1 yıllık değil, 5 yıllık sözleşme teklifi yapacağız. hakan'ı bu 5 yılda galatasaray'ın futbol elçisi olarak aramızda görmek istiyoruz. bundan kastımız, galatasaray futbol okulları'nı bundan sonra galatasaray hakan şükür futbol okulları olarak isimlendireceğiz. türkiye'nin her yerinde açılacak futbol okullarını, hakan şükür futbol okulları olarak adlandıracağız. hakan'ı, galatasaray'ın yapacağı tüm sosyal sorumluluk projelerinde görevlendirmeyi arzu ediyoruz'' dedi.

    hakan şükür'e takımın tüm projeleri içinde görev teklif edeceklerini belirten polat, yönetim kurulu olarak florya metin oktay tesisleri'ne tecrübeli futbolcunun heykelinin dikilmesine karar verdiklerini söyledi.

    polat, ''yönetim kurulumuz, florya tesislerinde metin oktay'ın heykelinin yanına, hakan'ın heykelinin dikilmesine karar verdi. galatasaray yönetimimin dışında, kabul ederse benim de ona şahsi bir armağanım olacak. galatasaray'ın adnan polat kamp tesisleri var. bu tesisteki adımı kaldırıp, hakan şükür adının konulmasını teklif edeceğim kendisine. hakan, bizim açımızdan türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu. bizim için efsane bir futbolcudur, yaşayan bir efsanedir. galatasaray'a katkılarını birlikte yaşadık. bugüne kadar hep futbolcu olarak galatasaray'a katkısı oldu. kabul ederse, bundan sonra da futbol adamı olarak galatasaray'ın bünyesinde, 5 yıllık kontratla görev alacak. galatasaray ve türk futboluna katkısını sürdürmesini arzu ediyoruz. hakan'a yeni yaşamında başarılar diliyoruz. bizimle beraber olması halinde çok mutlu olacağız. çok iyi işler yapacağımızdan da eminiz'' diye konuştu.

    kaynak: http://www.harbiforum.org/...z.html#ixzz2LhKU5zXA "

    hakan şükür ise teklifi kendisine vefasızlık gösterildiği gerekçesiyle reddetmiştir. evet bu camia, heykelini dikmeyi bırak, altyapısından çıkmış olmamasına rağmen futbol okullarına hakan şükür futbol okulları adını vermeyi teklif etmiştir kendisine. bu ne demektir? galatasaray alt yapısındaki her futbolcunun örnek alacağı galatasaraylı olarak biz seni seçtik demektir. reddedilen onur işte budur. daha da vefa demesin kimse. çünkü göstermesi gerektiğinde vefa, hakan şükür için bir semt adından başka bir şey değildir. kendisi futbolu bıraktıktan sonra bir gün olsun vefa göstermemiş, her gün galatasaray'a saldırmıştır. evet hakan şükür galatasaray'dan ayrılmıştır ama işte bu şartlar altında...

    - sonrasında sırf kişisel husumeti nedeniyle her fırsatta özellikle adnan polat başta olduğu sürece hem yönetime hem de galatasaray'a medyada edindiği konumu kullanarak vurmuştur. özellikle arda konusunda arda'nın sami yen'de ıslıklanması ile sonuçlanan galatasaray kaptanının sakat olmadığı aslında bilerek oynamadığı dedikodusunu çıkaran yalanı da ilk gündeme getiren isim olmuştur.
    - yurt dışındayken emre ve okan'ı inter'e transfer olmaları için ayartmıştır.
    - şike davasında madem çok galatasaraylı'ydı millet vekili olarak adaletin yerine gelmesi için ufacık bir adım atsaydı. en azından bir yazı yazsaydı. onu da yapmadı. tarafsız kalıyorum bahanesiyle fenerbahçe tarafını tuttu. tarafsızlık öyle olmaz. bir taraf açık şekilde haksızlık ediyor, bir başka tarafın hakkını yiyorsa ve sen de gayri adil şekilde susuyorsan göz yumuyorsun, taraf tutuyorsun demektir. bu camiadan kimse kayırılmak istemedi. sadece adaletin gerçekleşmesini ve şikecilerin cezalandırılmasını istedi. oysa aynı hakan şükür engin baytar ve hakem olayında nedense tarafsız olmayı seçmedi ve engin'i asanlar arasında yer aldı.

    galatasaray sadece yönetimi aracılığıyla idare edilen bir camia değildir. kendi içinde derin bir galatasaray'ı barındırır. hakan gibi bir futbolcuyu camianın sembol isimleri arasına almayı reddettiyse galatasaray daha bir çok sebep ve ortak mutabakat vardır. bu gün sinekten yağ çıkarıp pazarlayabileceği her şeyi kullanan ünal aysal hakan şükür'ü kullanmıyorsa bir nedeni vardır. tanju bile bu camiada dışlanmadıysa ve buna rağmen hakan şükür'ün çorabı dahi müzede yer almıyorsa bir sebebi vardır.

    evet sahada galatasaray'ın gördüğü en iyi futbolculardan bir tanesiydi. bunu kimse inkar etmiyor. ancak saha dışında kesinlikle bir galatasaraylı değildir. metin oktay'ın yanına heykelinin dikilmesine hayır demiştir. hiç bir galatasaraylı kendisine sunulan bu lütfa, bu onura hayır demez. bu maneviyat parayla ölçülemez. bu ölümsüzlük demektir. metin oktay'ın yanına heykelinin dikilmesini elinin tersiyle reddeden adam galatasaraylı de-ğil-dir. takınmayı seçtiği kimlik ona kimseye verilmeyen 2. metin oktay olma şansını kaybettirmiştir. ancak kendisinin bu durumdan şikayetçi olduğunu sanmıyorum.

    edit: malesef o yılların ve o başarıların üzerinden çok sene geçti. jip konusunun detayını ve fatih terim'in mevzu hakkında hakan şükür'e hitaben "türkiye kimin ne olduğunu biliyor" açıklamalarını daha net öğrenmek isteyen o dönemi pek bilmeyen renkdaşlar olabilir. konu hakkında detaylı bilgi için... http://www.porttakal.com/...-konustu-260828.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın