• 18
    muslera ile onur'u karşılaştırmak abesle iştigaldir. yanlış anlaşılmasın ki bu onur kötü kaleci demek değildir fakat muslera dünya çapında bir kalecidir. günümüzde dünya'nın sayılı kalecilerindendir. kalede güven verendir. manchester deplasmanında penaltı kurtarıp takımın oyundan kopmamasını sağlayabilecek kalecidir. kadıköy'de şampiyonluk getiren kalecidir. galatasaray tarihinin en uzun gol yememe serisinin sahibidir. onur'u severim, sinan bolat ile en beğendiğim türk kalecilerin başında geliyor fakat muslera ile karşılaştırılabilecek düzeyde bir kaleci değildir.

    muslera'nın oyun içinde konsantrasyonu düşmez, sürekli oyunun içindedir, yediği goller ile oyundan kopmaz konsantrasyonunu kaybetmez. bana göre bir kaleci için en önemli özelliklerden bir tanesi mental özellikleridir.

    yarım saat boyunca top size en az 20-25 metre uzakta gezebilir pozisyon olmaz. ama rakip o andan sonra tek bir kontra atakla golü bulabilir. önemli olan o yarım saat boyunca konsantrasyonunu bozmadan oyunun içinde kalabilmektir.

    muslera mental açıdan dünya'daki en önemli kalecilerdendir. onur'un ise daha sadece bu özelliğinde bile çok yol katetmesi gerekir.

    onur iyi kalecidir, gelecek vadeden bir kalecidir. ama henüz güvenim şampiyonlar ligine çıkılabilecek kaleci değildir. eğer bir gün muslera giderse alternatif olabilecek düzeyde bir kalecidir. fakat muslera olduğu sürece, muslera'dan vazgeçip kalede onur'a güvenilecek düzeyde değildir henüz. eğer muslera bir gün galatasaray'dan giderse ve kalemizde yabancı kontenjanı kullanmayacaksak istediğim ilk isim onur kıvrak olur.

    dipnot: onur'un tek başına maç kazandırma özelliğinin muslera'dan daha yüksek olduğunu söylemek bana göre yanlıştır, onur muslera'nın yaptığı her kurtarışı yapamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın