• 554
    sözlük yönetiminde adil davranmak ve önceden belirlenmiş kuralları herkes için aynı ölçüde uygulamak önemlidir. kimi ''muğlak'' kuralları keyfi verilen kararların gerekçesi olarak sunmamak gerekli. bu muğlak kurallar kimileri için hemen ve katiyetle uygulanırken kimileri için hiçbir zaman uygulanmıyor. örneğin,buradaki insanların çoğunun duymak istemediği şeyleri söyleyen yazarın bir entrysi hemen aksiyona geçilip, imla kuralları bahane edilerek silinebilirken sözlüğün genelinde binlerce hiçbir imla kuralına dikkat edilmemiş entry bulanabilir.

    daha birkaç gün önce bir moderatörün; sadece volkan demirel laf sokan bir sözlük değiliz, her müsabakaya, her spor dalına açığız, çeşitlilik güzeldir demesinden sonra sensiz olmaz galatasaray adlı yazarın endonezya ligi'nden oynanan maçların başlığını açmasıyla sorgusuz sualsiz uçurulmasını, son günlerde sol framenin nba maçları ile doldurulmasından kaynaklı başlayan ''ayaklanma''nın bastırılması için alınmış bir önlem olarak görüyorum. tahminimce burada kimsenin fazla tanımadığı, olmasa da olur denen 5. nesil bir yazarın kellesi alınarak kalanlara aba altından sopa gösterilmiştir.

    iyi niyet -kötü niyet nedir ve bunu kim nasıl anlayabiliyor? daha doğrusu, kötü niyetle yazılmış olduğunu anlasan bile tamamen kurallara, formata uygun bir şekilde yazılmış bir entrye, açılmış başlığa dayanarak; ''sen kesin kötü niyetlisin, inat için yaptın bunu( ki sorun inatsa bunun kralını yapan bleach adı yazardır) al bakalım seni uçurayım da gör.'' demek niyet okumaktır, keyfiyettir. kaldı ki uçurulan arkadaşın başka bir sözlükte yaptığı açıklamayı okuduktan sonra ; ''al işte bak , kendi itiraf etmiş işte kötü niyetini'' diyerek işin içinden çıkmaya çalışanlar, yapılan haksız eylem karşısında kendini ferahlatmaya çalışmaktalar .adam sözlükten uçurulduktan sonra yapmış bu açıklamayı. bu sözlük içindeki en ciddi yaptırım dolayısıyla somut ve net kanıtlara dayanmalı ortada çok ciddi bir ihlal yoksa mutlaka muhattap önceden uyarılmalı. sözlükten yazar uçurmak öyle tahminle, niyet okumayla da olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın