• 226
    maç öncesi en yakın takipçimiz olan antalyaspor'u 2-0 gibi net bir skorla yenmek, üstelik bu galibiyeti rakibe herhangi bir gol pozisyonu fırsatı vermeden başarmak elbette tatmin edici fakat ligin geri kalan bölümü için daha da umut verici olan nokta, taraftarların yarattığı inanç ve sahaya aktardığı enerjiydi. televizyondan yeterince fark edilmemiş olabilir ama tribünde olan her bir taraftar, önümüzdeki 13 haftalık dilime daha da umutla baktı, sami yen'den şampiyonluğa dair olan inancını perçinleyerek ayrıldı. burak'ın ikinci golünün ardından yakılan meşaleler de şampiyonluğun en büyük habercisi olsa gerek.

    özellikle 2. golü bulmamızın ardından tribün şov başlamıştı. sen var ya sen'in daha önce bu kadar toplu ve keyifli şekilde söylendiğini hatırlamıyorum. bu esnada başlayan ışıklı şov da futbolcuların konsantrasyonunu dağıtmış olacak ki kalan bölümde sahada futbola dair bir şey göremedik. tempo iyice düşmüş, futbolcular tribündeki şova bakmaktan futbol oynamayı bırakmıştı. taraftarların birçoğu da şova katılarak dikkatini tribünlere yöneltmişti. o anlarda söylenen sarı kırmızı şampiyon cimbom ise son 3 haftadaki bariz hakem hatalarına, olası şampiyonluğumuzu engellemek için ellerinden geleni yapan güç odaklarına inat daha yüksek sesle söylenmişti. rakibe, kusursuz takım savunmamız ile gol pozisyonu vermemiş olsak da aynı şekilde rakip kalede de ciddi tehlikeler yaratamamıştık. ilk golümüz karambol sonrası burak'ın önünde kalmış, ikinci golümüzde de rakip hücuma çıkarkan topu kaybetmişti. özetle bu maçın üzerimizde yarattığı itici güç, sahada oynadığımız futboldan ziyade taraftarın yarattığı pozitif atmosferdi. faydasını önümüzdeki maçlarda mutlaka göreceğiz.

    hakem konusuna da değinmemiz gerek: beşiktaş maçında* tolga özkalfa ve bursaspor maçında* fırat aydınus'un artniyetli kararlarını görmüştük; bu maçta ise barış şimşek yine aldığı emirler doğrultusunda çalıyordu düdüğünü. her ikili mücadelede aleyhimize verilen kararların, artık sıradan hakem hataları olduğunu düşünmek saflık olacaktır. son 3 haftadır, organize şekilde yolumuza taş konmaya çalışılıyor ve ilerleyen haftalarda da bunu daha sık göreceğimiz şüphesiz. aksi takdirde kalan 13 maçta minimum 30-33 puan alacağımızı söylerdik ama rakibin yanında artık hakemle de mücadele etmek zorundayız. umarım ve dilerim ki yıldırım demirören, her ne kadar istemese de, o kupayı sezon sonunda yine bize vermek zorunda kalır. uzun, dikenli ve taşlı yolumuzun sonu şampiyonluk olsun cimbomum...

    http://www.youtube.com/...amp;feature=youtu.be
App Store'dan indirin Google Play'den alın