• 18
    sermaye piyasasi kurumu'nun karar organi. sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması için sermaye piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi için olusturulan ve gorev kapsamina sermaye piyasası araçları, bu araçların ihracı, ihraççılar, halka arz edenler, sermaye piyasası faaliyetleri, sermaye piyasası kurumları, borsalar ile sermaye piyasası araçlarının işlem gördüğü diğer teşkilatlanmış piyasalar, piyasa işleticileri, türkiye sermaye piyasaları birliği, türkiye değerleme uzmanları birliği, merkezî takas kuruluşları, merkezî saklama kuruluşları, merkezî kayıt kuruluşu giren kurul. halka açık olmayan anonim ortaklıkların halka arz edilmeyen pay ihraçları ile ilgilenmez.

    bu kurulun teblig ve ilke kararlarina aykiri islemlere izin verilmez. bir zarar dogmussa o zararin tazmini yoluna gidilir ve ilgili ceza hukumlerinin uygulanmasi gerekiyorsa uygulanir. sportif alanin disinda islerdir bunlar. piyasalarin guvenligi acisindan bakilir. sermaye piyasasi kurulu, takimlarin adina gore karar vermez. takim ne amina koyayim, franklin templeton investment funds gibi dev uluslararasi holdingleri denetliyor bu adamlar?

    fener'in bilmem nesine neden ceza vermiyorlar demenin de bir alemi yok. spk uzmanlari zaten ellerinde yeterli delil olsa o cezayi verirler. kamuyu aydinlatma yukumlulukleri vs gibi imkb'nin de yetki alanina giren konularda, bir ceza verilebilmesi, spor hukukundan farkli olarak kesin kanita dayanmalidir. bu transfer soylentilerini vs. kesin olarak kanitlamaksa cok zordur.

    arkadaslar, kisaca soylemek istedigim seyi cok uzun soyledim belki ama spk'yi elestirirken, spor gazetecilerinin cahil otesi yorumlarindan uzak durmak en iyisidir. spk yasal olmayan hicbir seye izin vermez. yasal ama etik degil vs elestirilerine gelirsek, kimse borsadan hisse senedi almak zorunda degil zaten. bir manipulasyon varsa, o yasal olmaz. o zaman sorusturulur, cezasi verilir. ama yasal olduktan sonra borsa falan riskli islerdir. girmeyin amk o zaman derler adama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın