resim
Mehmet Cüneyt Tanman
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:68
Uyruk:Türkiye
  • 116
    büyük kaptan'ın 10 şubat 2013 galatasaray antalyaspor maçı yazısı
    --- alıntı ---
    galatasaray goller dışında pozisyon bulamasa da, kontrol kendisindeydi.

    en önemlisi de rakibine pozisyon vermemesiydi. oyuna çok iyi başladı. taraftar coşkusunu arkasına aldı. antalya ilk 25 dakikada neredeyse orta sahayı bile geçemedi.

    ilk yarıda antalya’nın bir tane cılız atağı var denilebilir. galatasaray’ın transferleri takıma iyi bir hava getirdi.

    oyuncuların forma rekabeti için istekli olduklarını gördüm. ancak galatasaray’ın bu iyi görüntüsüne rağmen net pozisyona sadece 43. dakikada sabri’nin sert şutunu örnek gösterebiliriz. burak’ın golü şans golü.

    hamit kötü vurdu, top bilardo gibi sekti, burak affetmedi. ancak burak’ın ikinci yarıdaki golü harikaydı. burak’a oturmak yaramış, futbolu özlemiş. musa’nın döver gibi markajına rağmen yılmadı, iyi işler yaptı.

    maçın en önemli özelliği galatasaray’ın uzun zamandan beri oynadığı iki forvetli sistemden 4-2-3-1’e dönmesiydi. bu sneijder ve drogba’ya göre takım tasarımı anlamı taşıyordu.

    bence bu daha kalabalık bir orta saha ve oyunu daha iyi kontrol anlamı demekti. öyle de oldu. galatasaray az pozisyon buldu, çok tehlikeli bir takıma pozisyon vermedi.

    sneijder, hagi değil ama iyi bir takım oyuncusu. çabuk oynuyor, mücadele ediyor, etkili pasları var. isındıkça daha iyi olacak gibi. sağ taraf etkiliydi. sabri canlıydı, dinamizmiyle hamit’i canlandırdı. hamit sonra biraz oyundan düştü.

    sol taraf çok etkisizdi. amrabat bu olmamalı. riera da sadece defansta kalınca sol kanat yok gibiydi. ancak galatasaray’ı rahatlatan ikinci golün asisti abramat’ın...

    yekta da iyilerin arasındaydı. basit oynadı. işini melo kadar, hatta fazlasıyla yaptı. defansa çok iş düşmedi denebilir. semih hata yapmadı. danny top kullanırken çok pas hatası yaptı. galatasaray hem önemli bir galibiyet aldı hem de iyi sinyaller verdi.

    --- alıntı ---bugün
App Store'dan indirin Google Play'den alın