• 100
    10 şubat 2013 galatasaray antalyaspor maçı yazısı.

    --- alıntı ---

    sneijderli başlangıç doğal olarak fatih terim’e sistem değiştirdi. 2 yıldır 4-4-2 oynayan takım hollandalı yıldızın katılımı ile ufak çaplı da olsa kabuk değiştiriyor. drogba’nın katılımı ile de taşlar yerine nasıl oturacak zamanla göreceğiz. drogba demişken burak yılmaz’ın kolayca gözden çıkarılamayacağını da bir kez daha anlamış olduk. hele 2. golü tribünleri yıktı resmen. bravo demek gerek öncelikle, burak’a. hocası 2 haftadır kulübeye mıhladığı halde, drogba’nın gelişine rağmen hiçbir kompleks yapmadığını kanıtladı.

    golleri bir yana diri, iştahlı ve drogba’ya meydan okur gibiydi. g.saray’ın yeni sisteminde sancılar da var elbette. mp antalya’nın ilk yarının son 20 dakikasında yaptığı alan daraltmasına karşı geride oyun kurmakta güçlük çekildi. savunma oyuncuları muslera’ya geri pas yapmaktan strese girip, dan dunla top uzaklaştırdı.

    sneijder sadece topla efektif olan bir 10 numara değil. top rakipteyken de çalışkan bir takım oyuncusu. uyumu arttıkça g.saray’ın pozisyon zenginliğine katkı yapacağı aşikâr. sneijder’in topla her buluştuğunda bir zeka parıltısı kattığı gerçek. orta alanine çoğalması rakibe de pozisyon vermeyen bir g.saray ortaya çıkardı. antalya’nın eksik olması hücum gücünü kısıtlamıştı ama g.saray’ın savunma adına melo, eboue gibi önemli eksikleri olduğunu da hatırlayalım.

    dönüş sinyali!

    g.saray ilk yarıda rakibe pozisyon vermezken, sabri’nin mükemmel şutu dışında etkin bir pozisyonda oluşturamadı. sarı- kırmızılı ekip burak’ın 2. golüyle birlikte stresini attı ve kalitesine paralel bir futbol oynamaya başladı. bireysel olarak öne çıkarılacak isimlerin başında ise sabri geliyor. sabri böyle oynamaya devam ederse; eboue’nin dönü∫ü gecikebilir. ayrıca hamit de kendini bulmaya başladı. savunmada semih ile dany uyumlu ve dikkatliydiler haftalar sonra muslera’ya rahat ettirdiler. amrabat ise tedirgin hali ile kulübeye dönüş sinyali veriyor.

    g.saray drogba, melo, eboue gibi yıldızların katılımı ile çok daha efektif bir takım haline dönüşecektir. ancak şampiyonluk kağıt üzerinde isimler ile kazanılmaz. transfer sarhoşluğundan sıyrılıp bütün takımın her maça özel motive olması gerek. çünkü hedef büyüdü. schalke maçı ve devamında birbirinden zorlu günler g.saray’ı bekliyor. ne denli güçlü olursan ol öncelikle çok çalışacaksın. biliyorum ki, fatih terim bu takımın gevşemesine izin vermeyecektir yine de hatırlatmak istedim.
    --- alıntı ---*
App Store'dan indirin Google Play'den alın