• 13
    sözlüğümüzde türkçe başlık adının yanlış açıldığı (bkz: uefa super kupa) orjinal adı (bkz: uefa super cup) olan, içeriği ve biçimi zaman zaman çeşitli değişikliklere uğrasa da, öz olarak hiç değişikliğe uğramamış, avrupa da şampiyon kulüpler şampiyonu ile kupa galipleri kupası şampiyonu arasında en büyüğün kim olduğu anlaşılsın diye düzenlenip kazanana verilen kupadır.

    bence uefa kupasından daha önemli ve daha değerli kupadır ve 17 mayıs'tan iki misli daha fazla coşku ile kutlanmalıdır.

    şampiyonlar şampiyonunu yenerek elde edilmiş kupa olması o nu paha biçilemeyecek ölçekte değerli kılar. hele müzenizde onu uefa kupasının yanına koyabildiyeseniz bunu yapabilen kaç takım olduğunu düşünerek değer biçilemiyeceğini görürsünüz. her mücevher gibi boyu küçük olmasına rağmen değeri büyüktür..
    bu maçtan elde edilen gelirin hayır işlerine bağışlanıyor olması bu kupanın değerini azaltmaz aksine arttırır. kupanın boyutunun küçük olması da kupanın değerini azaltmaz aksine arttırır.
    hayvan gibi uefa kupasını gördükten sonra bu kupanın boyutunun insanların gözüne biraz küçük görünmesi (ki hiç te küçük değildir) malesef bir takım sosoyolojik öğeler ile açıklanabilecek şeyler nedeniyle layık olduğu değeri bulamamıştır..
    arizona da 150 dönüm çiftliği varmış gibi şehrin ortasında hayvan gibi 4x4 arazi aracı jiplerle gezip belinde parasının alabileceği en büyük tabancayı taşıyarak cinsel organının büyüklüğüne kafayı takmış insanların oluşturduğu bir sosyolojik kültürün bu kupanın boyutu nedeni ile bu kupanın önemi ve değerini kavramamış olması bana göre normaldir..

    (bkz: 25 agustos 2000 galatasaray real madrid maci)
    (bkz: 25 ağustos 2000)
    (bkz: 25 agustos)
App Store'dan indirin Google Play'den alın