• 208
    ------------muslera-----------
    sabri---semih---dany---riera
    ------------yekta-------------
    ------selçuk------------------
    --------------sneijder---------
    hamit----------------amrabat
    ----------burak---------------

    kabaca gibi bir dizilimdeydik. savunmada 4-2-3-1'e benzer bir pozisyon, hücumda da yer yer 4-4-2 benzeri şekil aldık.

    yekta göze hoş gelmeyen top oynamış gibi görünse de bence fatih hocadan aldığı direktifle kısa ve basit oynayarak defansif anlamda ön plana çıkmaya çalıştı. ilginç olan fizik olarak iyi görmeye alıştığımız yekta, bir iki omuz omuza kaybetti ki, gözümden yaş geldi.

    sneijder, burak'ın kenarlara deplase olması ile ceza sahasına çok akıllı koşular yaptı, ancak henüz arkadaşlarını tanıyamadığı için doğru yerde topla buluşamadı. tabi amrabat'a verdiği topları geri alamama durumu da bunda etkiliydi. amrabat'ın olacağına dair inancım sürse de, sezon sonu elde edilmiş olunacak bir başarı ile yerine nokta bir transfer yapılabilir.

    hamit, ön liberolu sistemde rakip ceza sahasına çok daha fazla girdi. içeri çok kat etti. sağ bekin yerini doldurmak için götünü yırtmak zorunda olmadığı için daha az yoruldu, bu avantaj, zamanla sneijder ile geliştireceği uyumla goller atmasıyla kendini gösterecektir. bana kalsa kendisini selçuk'un yanına çekerim, o ayrı.

    riera... bir futbolcu zeki ve karakterli olsun da, gerisini boşver dedirtti. 3 sene önce torres'in arkasında iniesta ile xavi'nin solunda sırtında 10 numara ile oyna, şimdi türkiye'de sol bek ol ve 4 ayda defans yapmayı öğren. müthiş bir adam.

    ...

    işin taktik teknik kısmı bir kenara, bugün tribünlerde şampiyonluk tohumları ekilmiştir. eğer fenerbahçe'nin beşiktaş ve trabzon deplasmanlarından sonra puan farkı artmış olursa * 33.haftada kadıköy'e de şampiyon gideceğimize olan inancım tam olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın