• 27
    şu an kapatılmış olan şehrimin eski takımı. çocukluğumun takımı.

    her küçük erkek çocuğu gibi bana da verdiler futbol topunu. ben diğer çocuklar gibi ayağıma değil elime aldım. kaleci olucam diyordum. babam inatla okucaksın dedikçe hayallerim suya düştü. hevesim kırılmasın diye beni aydınspor altyapısına verdi, stoper ve sağ bek oynuyordum. tam lisansım çıkacak, hooop 2 sene sonra gireceğim lgs sınavı yüzünden iptal ettirildi. dolayısıyla bir ferdi olamadım şehrimin takımının.

    bir de tribünleri vardır. kapalı tribününe girmeden önce çeşmenin yanındaki büfeden çekirdek alınır, içeri girilir, takım sahaya çıkana kadar çalan yöresel müziklerde çekirdek çitlenir. maç bitiminde de aydınsporlu babada tost yenir en üç çeyreğinden. kombinem vardı 99-00 sezonunda. nasıl galatasarayımın efsane senesi ise aydınspor için de öyleydi. hamdi çam, koray cingöz, inanç gültekin, necati ateş, barış mayadağ, tunç kip, akın vardar, murat arabacı ve daha bir çok namı duyulmuş futbolcu vardı kadromuzda. grupta 3. olduk yükselme grubuna kalamadık ama devam eden aşamada grup lideri olduk ve play-offlara kaldık. antalyadaydı ilk maç karabük ile. aydından kalkıp antalyaya gittik. kuzenlerim 3 korner 1 penaltı ve winner winner chicken dinner ile tribünde şen şakrak 5-0 lık galibiyeti kutladık. diğer maçta gaziantep b.b. yi mağlup eden rizespor rakibimiz oldu.

    tarihin en şaibeli maçlardan biridir bu da. 1-0 önde iken olmayan penaltı ve kırmızı kartlar ile takım duman edilmiş ve mağlup ettirilmiştir. http://www.youtube.com/watch?v=UckFdurbWLA

    recep tayyip erdoğan ve mesut yılmaz etkileri aşikardır. takımın ağzından küfür değil kötü söz duyulmayacak kaptanı koray küfür ettiği bahanesiyle kırmızı kartla atılmıştır ki ayıp üstüne ayıptır. hiç unutmam canlı yayında ege tv spikeri de aynen öyle demişti: " koray değil küfür kötü söz bile söylemez" diye.

    işte o günden sonra başladı düşüşü. para yiyenler, siyasi etmenler, gösteriş sevdalıları yüzünden takım mındar edildi.

    ancak herşey unutulur hatıralar kalır, onlara her ağustos aydınsporu hatırlatır.

    26.08.1990

    http://www.youtube.com/watch?v=oyaS24n2DFk
App Store'dan indirin Google Play'den alın