• 7
    lakers tarafında olduğumuz karşılaşma.

    şunun altını çizmek gerekir ki normal sezonun yarısından fazlasını bitirdiğimiz günlerde celtics, knicks vs. hariç hem savumada hem de hücumda oyunu domine eden bir takım yok doğuda. celtics özellikle rondo'nun sakatlığından sonra bu oyununu ne kadar sürdürebilir bilinmez ki sezonun geneline baktığımızda rondo'nun sakatlığından sonra "yememek atmaktan kolaydır" felsefesi yerini "önce bi atalım da sonra savunmaya bakarız"a bıraktı. kısacası celtics, knicks ve biraz da bulls bu sene doğuda heat'in rakipleri ve bence konferans finali knicks - heat olacak.

    batıya baktığımızda işler biraz daha karışık. geçen sezonun konferans şampiyonu thunder ve finalisti spurs, bu sezon da aynı tempoda devam ediyorlar. bunun üzerine rollerin biraz daha belli olduğu ve dengenin oturduğu clippers da arkadan geliyor. bu üçlünün yanına nuggets ve tabii ki lakers da eklenebilir.

    buradan konferans finali yapmak, oradan da nba finali yapmak çok daha zor bir yol. bu yolun ne kadar çetin olduğunu anlayan kobe de belki de hayatının evrimini geçirerek potaya sallamak yerine attırmayı tercih ediyor. birinin bunu yapması gerekirdi, kobe yaptı.

    ve şimdi bu maç. kesinlikle normal sezon rahatlığında oynanmayacaktır. kobe'nin önderliğinde nash, artest, clark, howard falan bir şeyler yapmalılar artık. playoffs'un böyle geçmeyeceğini hepimiz gibi onlar da biliyorlar.

    sezonun geneline göre şu sıralarda formda olan lakers'ın gözdağı vermesi ve büyük oynaması gereken bir maç. heat'in de buna karşılık vermesi, hodri meydan demesi gerekir. güzel bir maç bizi bekliyor diye düşünüyorum.

    go lakers go !
App Store'dan indirin Google Play'den alın