resim
Sercan Sararer-Osuna
Takım:Hessen Kassel
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 169
    hey yarabbim.

    türk milli takımında oynamak için türkçe bilmesi gerekiyormuş. işe bak. napıyorsunuz abi, ne içiyorsunuz ya? ne demek abicim bu?

    şimdi akıllı uslu, doğruya doğru konuşalım. galatasaray'ı falan çıkarıyorum işin içinden. bu adamın adı sercan sararer, o yüzden böyle inanılmaz, ama gerçekten inanılmaz saçma bir tartışma dönüyor üstünde. mesut özil olsaydı bu adamın adı, hani real madrid'de oynayan, ve türkçe bilmeseydi mesut özil, aklınıza bile gelmezdi bu.

    milli takım dediğiniz yer, endüstriyel futbolda futbolcular için milli duygularla oynama yeri falan değil. milli takım kendini uluslar arası arenada gösterme yeri onlar için. tabi biz hala gazla çalışan bir millet olduğumuzdan böyle geliyor bize de, öyle değil. inan yani. mesut özil falan çok alman hissettiğinden almanya'yı seçmedi. sadece orda daha iyi gösterebilecekti kendisini, gösterdi de. nuri de almanya'yı seçseydi şimdi çok daha iyi durumda olurdu.

    dilmiş. dili bilmesi gerekmiş. tövbe estağfurullah. neresinden tutsan elinde kalıyor lan. işte bu zihniyet yüzünden hala yabancı sınırlamasıyla türk futbolunu geliştireceğiz zannediyoruz.

    şu an dünyanın en büyük altyapı sistemi almanya'da oluşmuş durumda. kulüp bazında değil, ulusal bazda. la masia falan deme bana o yüzden. bak abicim almanlar ne yapıyor. boateng'ler, mesut özil'ler, serdar taşçı'lar taşıyor adamların milli takımını. bu adamlar profesyonelce işini yapıyor, alman seyirciler de amatörce seviniyor.

    sen amatör kal yani, eyvallah. gazla çalış, milli duygularını düşünüp de sevin, ama bırak takım endüstriyel olsun. profesyonel olsun.

    neyi tartışıyoruz amk ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın