• 22
    2013 yılında yeni cba'nin etkilerini en az şekilde hissetmek için takımın en sağlam dişlilerinden birini kırıp atmış takımdır.

    yıllarca playofflara girmeye çalışan bir takım olarak mücadele ettiler bu ligde. baktılar ki bu işin sonu yok pau gasol'u neredeyse bedavaya los angeles lakers'a vererek çok büyük bir güç dengesizliği oluşmasına sebebiyet verdiler zamanında ve bu durum onları belki de ligin en antipatik takımı yapmaya yetmişti. onların tek amacı ise yeniden yapılanmaydı.

    aslında bu fitili onlardan önce seattle supersonics iken seattle gibi bir cennetten* amerika'nın en kötü eyaletlerinden biri olan oklahoma'ya taşınan oklahoma city thunder ateşlemişti. oklahoma 2007 yazında takımın yıldızı ray allenboston celtics'e gönderirken kevin durant ve russel westbrook gibi oyuncuların etrafında küllerinden doğmayı hedeflemişti. tabi bunun akibetini onlar dahil kimse bilemezdi. burada asıl büyük olay oklahoma'nın yeniden yapılanması değildi tabi ki. belki de bu kimsenin umrunda bile değildi ama ray allen'ın boston'a gitmesi nba'de yeni bir viraja sokmuştu bütün takımları. birileri çok güçleniyordu artık.. diğer tarafta ise golden state warriors, detroit pistons, utah jazz... gibi takımlar. birileri büyük güç olarak birileri de yıldızlarını bir bir dağıtarak küllerinden doğmaya çalışıyordu..

    memphis de "ben de yeni bir başlangıç istiyorum" diyerek pau gasol'u lakers'a gönderdiğinde artık sezon başından nba finallerinin adı çok rahat konabiliyordu. lakers ve celtics hanedanlığı başlamıştı iki konferansta. zaten iki yıl boyunca finallerde onların adı vardı. sonrasında ise sırayla miami heat, new york knicks, los angeles clippers ve brooklyn nets nba'deki mücadelenin içine eden bu durumun oryasında buldular kendilerini.

    ah be grizzlies! gasol'u vermeyecektin işte öyle beleşe!

    velhasıl o antipatik takım bir süre sonra drafttan rudy gay ve o.j mayo'yu alarak ilk yapılanma adımlarını atmıştı bile. ardından gelen mark gasol ve zach randolph ile çok enteresan bir takım olmuşlardı bile. entegre olabilmek için biraz zamana ihtiyaçları vardı ve büyük gücü ve sempatiyi 2011 yılında yakalamışlardı artık. zaten memphis grizzlies başlığı altında yazılanlar içinde bu sempatiyi entry'lerde görebiliyoruz. :)

    2011 playofflarına 8. sıradan giriş yapmış ve en büyük favori san antonio spurs'ü 4-2 ile geçerek kağıt üstünde çok büyük sürpriz yaptı ama o takımın kimyasını bilenler için aslında çok da mucizevi birşey değildi. bu takım olmuş bir takımdı ve daha da ötesine gidebilirdi. daha sonra takım kurgusunda bir anlamda peşinden gittikleri oklahoma ile eşleştiler ve muhtemelen de son yılların en zevkli playoff eşleşmesini bize yaşattılar. 4-3 ile elendiler.

    2011 şampiyonu dallas mavericks olmuştu ve şu anda yazacağım çok değersiz kalacak belki ama o yıl eğer ki oklahoma'yı geçip batı finaline kalsalardı çok büyük ihtimalle finale çıkan taraf onlar olacaktı. dallas o yıl hiçbir takımla yaşamadığı büyük eşleşme sorunlarını memphis'e karşı yaşamıştı. 2011 miami heat'inin yeni oluşumunu ve pota altı zaafiyetini de düşünürsek belki de şampiyon memphis olacaktı.

    2012 yılında yeni cba zıkkımı çıktı karşımıza ve uzun bir lokavttan sonra başlayan ligde takımlardan ve performanslardan gerçekçi şekilde bahsetmek kanımca yanlış olur. çok sıkışık bir sezon öncesi kamp dönemi ve çok sıkışık bir maç programı olan bir yılda büyük yıldızlar boy gösterebildi sadece.

    işte o cba, o yeni anlaşma, o etkisi 2013-2014 sezonu itibariyle çok ama çok derinden hissedilecek o cba sezon öncesinde oklahoma'nın james harden'ı kaybetmesine sessiz sedasız sebep olmuştu aslında. şimdi de o muhtemel 2011 şampiyonu sempatik memphis kadrosuna keskin pençelerini gösterdi bile. bu sezon dinamik kadrosuyla oklahoma'yı en çok zorlayacağı tahmin edilen memphis bu takasla 2 adım geri atmış oldu.

    memphis, geleceğini kurtarmak adına rudy gay takasını yapmak için bu kadar zorladı. çok da iyi yaptı. karşılığında aldıkları ed davis bu ligin kalburüstü oyuncularından biri olacak, bunu hep beraber göreceğiz.

    memphis neden mi çok iyi yaptı? bunu 2013 nba yaz transfer döneminde tekrar tartışacağız. los angeles lakers, los angeles clippers, new york knicks, miami heat, brooklyn nets gibi takımlar yeni cba'yi iliklerinde hissettiklerini görerek..
App Store'dan indirin Google Play'den alın