• 1654
    gercekten oktay mahmuti'nin getirdigi cok iyi bir sinerji ve jenerasyonu kaybetti bu takim, populizm sagolsun. allah'tan yerine gelen ergin ataman ve ekibi. simdiden onlarin da alti oyulmaya baslandi. artik su futbol ile basketbolun normlarini karistirmayi birakmamiz lazim. galatasaray basketbolda sampiyonluklari olsa da adam akilli yogunlasip basari kovalamasi cemal nalga skandali sonrasi oktay mahmuti'nin gelisiyle oldu. daha once kac kisi oturup sifresiz kanaldayken gece gunduz basketbol takimini takip ediyordu? kac kisi son 10 yilin ilk 5'ini ezbere sayar?

    sen 2 sene icinde bir sekilde basari yakalamis, taraftari salona cekmis hocayi ve ekibini format atilan bilgisayar gibi yolla, yeni isletim sistemi kuracagim diye ergin ataman ve ekibini getir, daha sezon ortasi o kadar sakat varken sonra onlari da taraftar olarak sene sonu idama hazirla. kimi getireceksin ergin ataman'dan sonra? ya yabanci bir coach bulacaksin, fenerbahce ulker disinda neredeyse bircok takim turk hoca ile yola devam edip fener'e o pahali kadrolarla bogdan tanjevic etkisi olan donemler haric surprizler yasatirken ya da belli basli hocalar etrafinda donup duracaksin. surekli bir devir daim yapa yapa basari zor gelir gelse de cok kisa surer. karsindaki sirketler yillardir basketbolu ana alan belirleyip senin yaptigindan cok daha buyuk yatirimlarla alt yapisindan kupalara katilim hakkina ugrasmis takimlar, en buyuk ornegi bu sene alamadigimiz euro league wild card mevzusu o kadar basariya ragmen playoff final oynayamadigimiz icin gidemedigimiz ama sirket kokenli ulker spor ile birlesen fb'nin gitti olay.

    oktay mahmuti gitti tamam hala dogru bulmuyorum, yerine ergin ataman geldi en azindan ordan kurtardik ama daha bir sezon dolmadan adami asiyoruz. ortada bir gercek var karsimizdakiler ekonomik ve sportif olarak belli istikrari oturtmus takimlar, oyle zart diyip kadro kurdum yildiz doldurdum ligi domine ederim olayi yok, hayalcilikten kurtulmak lazim. bu is istikrar ve tecrubeyi yakalama isi.

    kimse besiktas milangaz ornegini vermesin, istikrar olmadigi icin, ummadik tas bas yarar hesabi isi goturduler ki payin cogu da bugun asilan ergin ataman ve ekibinin gercekten ozverili calismasinin sonucu. peki nerede o kadro simdi? ergin hoca nerde, david hawkins nerde, bonsu nerde? hepsi dagildi cogu da ezeli rakipleri olan ve yari finalde eledikleri ve wild card alamayan bize geldi. dusunelim eger ayni basariyi anadolu efes saglasaydi o kadroyu oyle dagitip getirebilir miydin galatasaray medical park'a? maksimum 1 as tas catlasin gozden cikartilan bir 2.si belki. cunku anadolu efes yillardir o alana yogunlasarak belli seyleri oturtmus, bizim de demek istedigimiz buydu.

    oktay mahmuti donemindeki galatasaray medical park belli seyleri oturtmustu, iyi defans yap rakibi kilitle, yildiz basketbolu degil, josh shipp gittiginde david hawkins tarzi bir adam degil nihad dedovic gibi bir takim elemani gelsin, pivotlardan cok hizli adamlar oyunu suruklesin, en onemlisi taraftar da bu sistemi benimsemisti salona giderken acaba diye dusunmuyordu. burada en buyuk sans ilk sene futbol takiminin yasadigi rezil formla galatasaray medical park'in taraftarin daha cok dikkatini cekmesi ve basarili bir grafik sergilemesiydi.

    mahmuti'yi ve jenerasyonunu yolladik bir guzel, hadi birer bardak soguk su. simdi geldi sira ergin ataman'a. artik yeter su takimin bir iskeleti bir oturmuslugu olsun, sirkulasyon sistemiyle basari kisa vadede bile gelmiyor iste anlayalim artik, profesyonelce ele alinsin basketbol subesi iki senede bir hersey sifirlanmasin. domercacnt, goksenin, hawkins derken sanssiz bir devre yasiyoruz cok belli, turkiye ligi futboldaki gibi transferle adini duyuran bir lig degil baskette, neticede avrupa top 5'in en ustlerinde, yani oyle bazilarinin sandigi gibi futbol liginde gore daha basti, daha az ilgiyle iki transferle isi garantiye alacagin bir lig degil, aksina yarisin icine girme kapasitesi olan takim sayisi daha yuksek. hepimiz basari istiyoruz ama biraz sabir. ben bu sene sonuc ne olursa olsun seneye de ergin ataman ile devam edilmesinin cok cok onemli oldugunu ve bunun da hissettirilmesi gerektigi kanatindeyim hem basina hem takima, bunu da yonetim degil bizim yapmamiz lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın