resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1620
    hakkındaki bazı yorum ve eleştirilere kendimce cevap vereceğim über forvet oyuncusudur. haydi bismillah;

    1- drogba çok yaşlı.

    yanlış. bu adam senelerdir aynı şekilde oyun oynuyor. hatta 32 yaşındayken dünya kupası maçlarında kolu kırık oynadı. aklın alıyor mu senin? bildiğin kolu kırık şekilde oynadı lan adam? kabul ediyorum 25 yaşındaki gibi hızlı değildir de baya baya güçlü bir adam. boğa gibi bildiğin. vurdumu kırar, süpürür götürür. değil kıçı kırık ligimizde avrupa'da bile bu adamla fiziksel olarak başedebilecek 3 bilemedin 4 stoper vardır. yaşı ilerlemiş olması adamı meziyetlerinden geri bırakmıyor maalesef. adamda muazzam bir fundamental var. en zorlu turnuvalarda, en zorlu derbilerde maça çıkmış adam. azcık saygınız olsun adama böyle bir yorum yaparken. hadi rakip takımdakiler neyse de bizim taraftarımız da yapıyor böyle yorumlar. yanlış, çok yanlış. sow, eneramo, lualua, webo hatta herve tum gibi adamlar harikalar yarattı lan ligimizde. drogba bunları üstüste sırtına bindirir öyle gol atar amına koyim.

    2- para için cimbom'u seçti.

    yanlış. adam çin'de yamulmuyorsam 2 katı fazlasını alıyordu yıllık ücret olarak. ordaki sikindirik ligde sikini sallaya sallaya parasını alıp emekli olmak varken niye gelsin ki buraya? aklın hayalin alıyor mu senin? gitse katar'a giderdi zaten. argumanın baştan yanlış dostum.

    3-forvet bolluğu var.

    yine yanlış amk. senin elindeki elmander-umut-burak üçlüsü hemen hemen aynı tipte golcüler. burak son vuruş becerisi olarak biraz kenara sıyrılabilir bu üçlüden o kadar. lakin drogba gibi golcün yok senin. değil sende, avrupa'da bile yok. topu aldığında rakip takımı sırtına alıp taşıyan, hem kafa hem muazzam derecede ayakla vuruş becerisine sahip, hayvanlar gibi koşan, her maç belli bir standartta oynayan, karakterli, takım oyununa yatkın, birden fazla pozisyonda oynayabilen (?? :)) kaç tane topçun var ki senin? elinde deil 3, 9 forvetin bile olsa alacaksın drogba'yı sbt.

    4- maliyeti yüksek.

    doğru. ama sen zamanında stancu'ya 5 milyon euro saymışsın sırf bonservisine. elano'ya, lincoln'e, baros'a keita'ya da saymışsın bi ton para. drogba'ya da sike sike sayacaksın abicim. he ayrıca o kadar endişelenme maliyet konusunda bebeğim. gerek forma satışları, gerek kombine, gerekse cl'den gelen gelir zaten drogba ve sneijder'in maliyetlerini karşıladı. bunları alıp cl'de ileriki dönemlerde oynayamazsak sorun orda başlar işte. bunu da yönetim ve teknik heyet düşünecek. onda da bi sıkıntımız yoktur sanırım. takımın başında imparator olduğu sürece ben adım gibi eminim ki her zaman en tepede olacağız.

    5-beşiktaş gibi feda deriz.

    yanlış. gerçi açıkladım bunu yukarıda az çok. beşiktaş 2 sene önce transfer yaparken ipotekler vererek, başkanın parasına güvenerek yaptı. o maliyeti karşılayacak ne bir kurumsal yapısı ne de bir gelir tablosu vardı. galatasaray'ın ise halihazırda 45000 kombinesi satılmış, felaket derecede takımına sahip çıkan bir transfer kitlesi var. bundan 6 7 sene öncesinde durum böyle değildi lakin artık durum değişti. bu yüzden de takdir ediyorum taraftarı. hiçbir şekilde eksik bırakmadı takımı her yönden. destekse destek. hem maddi hem manevi.

    6- bu da benim görüşüm

    bana göre sneijder transferinden de önemli bir transferdir gözümle. takımımıza cuk oturacaktır. arkasında wesley, selçuk, partneri de bana göre kendisinin bir tık altında olan burak varken coşar bu adam.. kudurur, kudurtur, çıldırtır. kendisine hoşgeldin diyorum ve kendisi hakkında yaşlı diyenleri şu videoyla selamlıyorum;

    http://www.youtube.com/watch?v=J1QyJPW_lsA
App Store'dan indirin Google Play'den alın