• 5
    - uzman görüşleri -

    kemal kapulluoğlu(hukukçu): eşcinsellik bir sağlık sorunu değildir. bayan hakemlerde askerlik koşulu aranmıyor. eşcinsellik askerlik yapmasına engeldir, ama hakemlik yapmasına değil. insan hakları mahkemesi’ne başvuruda bulunması doğru yoldur.

    şekip mosturoğlu(fenerbahçe asbaşkanı, avukat): mhk’nin tavrının sadece sağlıkla ilgili olduğunu sanmıyorum. hakemin şöhreti ve manevi değerleriyle ilgili kaygılar olabilir. bu hak arayışını saygıyla karşılıyorum. ancak mevcut mhk içinde bu girişimin sonuç vereceğini sanmıyorum.

    kemal dinçer (gözlemci ve temsilciler kurulu başkanı): günümüz dünyasında bir eşcinsel paris’te belediye başkanlığı yapabiliyorsa, türkiye gibi bir ülkede eşcinselim diyebilecek medeni cesarete sahip biri de hakemlik yapabilir.

    mustafa çulcu (eski mhk başkanı): bu kuralı fiziksel sorunları nedeniyle askerlik yapamayan sağlıklı maç yönetemez diye koyduk. bizden sonraki mhk’lar talimatı kaldırmadığı gibi, askerliğini bitirip gelenlere de maç vermiyor.

    oğuz sarvan (mhk başkanı): bu konuda ayrımcılık yapmayız. eşcinsel de olsa şartları tutuyorsa hakemlik eğitimine başlayabilir, talimatlarda
    ayrıcalık yok.

    http://www.milliyet.com.tr/...el%20hakemin%20drami
App Store'dan indirin Google Play'den alın