• 195
    sakatlanma konusu herkesin başına bela olmuş anlaşılan. ben bunu az çok makul düzeylere çektim diyebilirim. dikkate aldığım şeyleri yazayım;

    -sene başı antremanlarına maç antremanlarını en düşüğün 1 üstüne çekerek, orta düzey kondisyon antremanlarıyla başlayın. sonraki hafta yüksek düzey kondisyon çalıştırın. eğer yeni taktik yaptıysanız 2 hafta yüksek düzeyde taktik çalıştırın ve 5. hafta tekrar kondisyon çalıştırın.

    -sene içinde antreman seviyeniz yüksek ayarında kalsın orası için bir öneride bulunmayacağım artık takım durumuna göre antreman seçip yaptırırsınız. devre arasına geldiğinizde 1 haftanızı yine kondisyona ayırabilirsiniz.

    -kondisyonerlerinizi iyi seçin kulüp izin veriyorsa 2 tane alın birine güç diğerine kondisyon antremanlarını verin daha iyi verim alırsınız. paul winsper iyi antrenördür.

    -bundan çok emin değilim ama vücut zindeliği özelliği oyuncunun sakatlanma eğilimini gösteriyor diye düşünüyorum. yani ben transfer yaparken çok dikkate alıyorum ama belki başka bir şeyi temsil ediyordur şimdi çok emin konuşmayayım. ama vücut zindeliği iyi olan adam kendine bakıyordur, taş gibidir siz de dikkate alın bence. *

    -oynatmadığınız oyuncuyu yedek takım için uygun olarak ayarlayın, yedek kulübesinden sık sık oyuna soktuğunuz oyuncuları da 45 dakika da olsa uygun olarak ayarlayın. özetle yedek takım muhabbeti hep aklınızda olsun sakatlıktan çıkan için, sıkça oynamayıp kondisyonunu koruması gerekenler için çok önemli bir özellik.

    -sakatlıktan yeni çıktığı için veya başka bir nedenden düşük kondisyonu olan oyuncularınızı yedek takımda veya as takımda 45 dakika oynatın. o kondisyon değeri yükseldikçe as takımda 90 dakika oynayabilir.

    -bir de maç içinde bazen aniden oyuncu kondisyonları düşüyor o yükselene kadar bilin ki oyuncunuz sakatlanmaya meyilli riske girmek istemediğiniz anlarda o oyuncuları değiştirin. (u: bir anda düşüyor derken mesela 15. dakikada %95'ten %59'a düşüyor maç içi olağan azalmayı kastetmiyorum)

    unutmayın maç içi kondisyonunda %70'ten aşağısı tehlikelidir. %70'ten sonra performans da düşer sakatlanma eğilimi de artar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın