resim
Javier Hernández Balcázar
Takım:Chivas
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.75
Uyruk:Meksika
  • 51
    --- alıntı ---

    yapılan bir araştırmaya göre meksikalı oyuncu javier herhandez chicharito ne zaman sahaya çıksa, ülkedeki suç oranında büyük bir düşüş göze çarpıyor.

    bazı oyuncular, diğerlerine nazaran daha özeldirler ve sırf bu yüzden dünyaya ağızlarında gümüş kaşıkla gelirler. genç yaşta kazanılan şöhret ve para, oyuncuların karakterlerinde büyük değişikliklere neden olabilir.

    ama bazı oyuncular da vardır ki, tek işleri sahaya çıkıp meşin yuvarlağı kovalamak değil, geride bıraktıkları kültürü en iyi şekilde temsil etmektir. bazı oyuncular, koca bir ulusun kaderi olmaktan kendilerini alamazlar. hal böyle olunca, ortaya gayet güzel ve takdir edilesi hikayeler çıkar.

    sadece suç oranı ya da futbol yeteneği değil, sakinlik ve profesyonellik hususunda da chicharito futbol dünyasının övgüyle bahsettiği isimler arasında geliyor. her ne olursa olsun, o bir şekilde sakin kalmayı başarıyor. oyunu oynarken gösterdiği tutkulu tavır da zaten futbolu ne kadar sevdiğini kanıtlıyor.
    ama bilindiği gibi futbol, sadece futbol değildir. her şey yeşil çimlere çıkıp birkaç adamla beraber bir topu kovalamaktan ibaret falan da değildir. zaten futbolu güzel yapan hikayeler genelde ayrıntıların arasında vuku bulurlar.

    eğer meksika’da yaşıyorsanız ve o gün ingiliz devi manu’nun maçı varsa, büyük ihtimalle chicharito da sahadadır. chicharito, sizin kaderinizdir. chicharito, sizin umudunuzdur. bu yüzden de o an her ne yapıyorsanız, o işi bırakır ve ekran karşısına geçersiniz. burada iş derken sıradan ev işlerinden ya da sıkıcı ev ödevlerinden bahsetmiyorum. burada, suçtan bahsediyorum! evet, gerçekten de o gün ekranda manu’nun maçı varsa, meksika’daki suç oranı düşüyor!

    yalnız ironik bir şey daha var, belki biraz komik gelecek ama suç oranı maçın bitimiyle direkt olarak eski haline dönüyor. manu, genelde kazanan bir takım olduğu için o gece chicharito büyük ihtimalle gol atıyor ve taraftarlar gecenin sonunda sokaklara dökülüyorlar. hal böyle olunca da, çıkmışken birkaç araba çalmaktan ya da ev kundaklamaktan geri kalmıyorlar. nihayetinde orası meksika, her şeyin de bir sınırı var.

    belki de bu yüzden futbol, daima ama daima insanların suratlarında hafif bir gülümseme olarak kalmaya devam edecek.

    iyi ki varsın meşin yuvarlak, iyi ki varsınız kale direkleri!

    --- alıntı ---

    http://www.guzeladamlar.com/...a-suc-orani-dusuyor/
App Store'dan indirin Google Play'den alın