resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 2026
    yanlış hatırlamıyorsam ronaldo manu'dan ayrıldıktan sonra ferguson'a ''ronaldo ayrıldı, her yıl 40-50 gol atan bir adam artık takımda yok, ne yapacaksınız?'' tadında bir soru sorulmuş ve ferguson da ''scholes 5 gol daha fazla atacak, nani 5 gol daha fazla atacak, gigs 5 gol daha atacak, diğer oyuncular da normalde attıklarından daha fazla atacak ve bu açığı böyle kapatmaya çalışacağız.'' demişti.

    şimdi sneijder'in gelişi sonrası, forvet sayısı 1'e düşecek ve kesik yiyen isim de büyük bir ihtimalle umut bulut olacak. umut, -tam olarak bilmiyorum ama- şu ana kadar 10 gol atmıştır herhalde. üstelik düzenli bir ilk 11 oyuncusu da değil. geri kalan 16 maçın 16'sına ilk 11 başlamasa da 7-8 gol daha atar mı umut? atar. bu sayı 10 da olur ama 5 olmaz. atar umut. bundan önce hep atmış çünkü.

    peki sneijder o kadar atar mı? büyük soru işareti. atarsa şampiyon yapar mı? o da soru işareti. 4-2-3-1 oynayarak bu ligde şampiyon olan takım sayısı az çünkü. bursaspor'un şapiyonluğunda bile volkan-ozan ipek-turgay-sercan'lı 4-4-2 var. çevirdiği çoğu maçta net 4-4-2 oynamış bursa. bizim geçen seneki şampiyonluğumuzun mimarı zaten 4-4-2..

    fenerbahçe'nin yıllardır oynadığı 4-2-3-1 ve aldığı şampiyonluk sayısı belli. üstelik bu yıllarda ligin kadro kalitesi olarak hep en iyi takımıydı fenerbahçe. 4-2-3-1'i de alex'le oynadı yani. beki de o pozisyonu dünyada en iyi oynayan 5 adamdan biri.

    sneijder alex istatistiklerini yakalar mı? imkansız. umut'un attığı gol kadar gol atar mı? bence o da bir hayli zor.

    futbolculuğunu tartışmak haddim değil ama bu transfer beni 3 açıdan korkutuyor;

    1) 4-2-3-1'e bu ligde kolay kolay şampiyonluk vermiyorlar. ligimiz yıldız futbolculara kapalı olduğu gibi, 4-2-3-1'e de prim vermeyen bir lig.
    2) bu memlekete forvet arkası olarak transfer olup da başarılı olan alex ve hagi dışında bir 10 numara yok, ki alex kendi başarılı olsa da takımını başarılı kılamadı. hagi döneminde de zaten biz ekseriyetle çift forvet oynuyorduk.
    3) galatasaray 10 tane böyle yıldız isim aldıysa en az 8'i fiyaskoyla sonuçlandı.

    şu transferle, 9 maç üst üste iç sahada kazanamayan bir takımın iç sahasındaki 10. maçına '1' oynadık. bir takım 9 hafta üst üste iç sahada kazanamadı diye 10.hafta da kazanamayacak diye bir şey yok elbet. ama şöyle de bir gerçek var:
    bu takım bundan önce iç sahada oynadığı 9 maçı kazanamamış..
    ve biz böyle bir takıma '1' oynadık.

    ben olsam oynamazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın