• 15
    şu anki kadro yapımızın uygun olmadığı sistem. bahsedilen taktiğin oynanabilmesi için hamit gibi, engin gibi orta 4'lünün solunda da oynayan adamın bekine yardım edebilecek, o kanat bindirmelerine katılabilecek özelliklere sahip olması gerekmekte.

    o nedenle eğer riera'nın kanadını koridor olarak bomboş bırakmak ve sol bek olmayan riera'yı rakip hücumculara yem etmek istemiyorsak uygulayamayacağımız sistem. çünkü selçuk kenar özellikleri olan bir adam değil. ne hücumda ne de defansta riera'ya yeterli yardımı yapabilir. e selçuktan vazgeçmek de söz konusu olamayacağına göre...

    ama ona yakın oynayabileceğimiz bir sistem var. o da 4-1-3-2. eğer bu şekilde oynarsak sneijder futbol kariyerinin başlangıcında yani ajax'ta yada schuster'li real madrid'de oynadığı gibi sol içte oynamak zorunda. yani hemen hemen şu anki emre çolak'ın mevkisinde. bu şekilde o mevkide oynamaya alışık sneijder defansif anlamda da bekine yardımcı olacak, riera çok daha etkili hücuma çıkacak ve hücumda serbest oynayacak sneijder orta sahada daha kalabalık olmamıza neden olacaktır. hagi'li dönemden de biliyoruz ki fatih terim sever böyle oynayan futbolcuları. böylece geçen seneki baskılı ve hücumcu görüntümüze yaklaşıp selçuk'un üzerindeki ölü toprağını da atmasına sebep olacaktır bu oyun anlayışı. üstelik geçen sene fenerbahçe maçından beri uyguladığımız sistem, üzerinde çalışmadan biranda değişmeyecek zamanla taktik idmanı yaptıkça sneijder'li takımımıza uygun bir sisteme kimi zaman da maç içerisinde denenip alışarak geçilecektir.

    o halde şöyle bir durum ortaya çıkıyor benim gözümde.
    http://this11.com/boards/abD8bghai.jpg *
App Store'dan indirin Google Play'den alın