• 176
    eğer doping yaptıysa, direkt olarak sözleşmesinin feshedilmesi gerekir.

    ama keyif verici madde kullandıysa, (ki şu an için öyle görünüyor) ortalığı velveşeye vermenin bi anlamı yok. olayın iki türlü boyutu var. birincisi, bu keyif veren maddenin oyuncu performansına (bildiğim kadarıyla) artı bir yönde etkisi yok. bu yüzden böyle bir durumda oyuncunun doping yaptığını söylemek imkansız. ikinci boyutu ise, bu durumun ne kadar etik olduğu. ki o da oyuncuyu bağlar. kimsenin durduk yere "vay efendim nası uyuşturucu kullanır, pis herif" deme hakkı yok. bu durum o oyuncuyu bağlar. phelps de üniversite de öğrenciyken kullanmış ve bir fotosu düşmüştü medyaya çıktı ve özür diledi. "bir sporcu olarak gençlere kötü örnek olduğum için vs." diye.

    80'li yılların sonunda yine basketbol takımımızda adını hatırlayamadığım bi abd'li bir oyuncu da bu mereti kullanmış. hatta o kafayla antrenmanda takım arkadaşlarıyla smaç yarışması bile yapmış parasına.

    "galatasaray sporcusu öyle şey kullanmaz" diye bir anlayış da çok yanlış. adamı transfer etmeden önce kişilik testine mi soktun birader. ayrıca, dediğim gibi bu durumun ne kadar etik olup olmadığı o adamı bağlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın