resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 3495
    bazı futbolcular vardır, onlar sadece kendileridir.

    lionel messi'den dünyanın en iyi futbolcusunu yaratabilirsiniz, ancak gheorghe hagi'yi yaratamazsınız. zinadine zidane'ı, diego armando maradona'yı, fransesco totti'yi, pavel nedved'i, eric cantona'yı da yaratamazsınız. çünkü bu futbolcular, oynadıkları müthiş futboldan fazlasıdırlar. maradona, emperyalist ingiltere'ye karşı 'tanrı'nın eli'dir mesela. eric cantona, en asisidir yeşil sahaların. gheorghe hagi ise, adı üstünde, commandante'dir. son dakikada, sol ayakla sola falso vererek atılan goldür. hakeme diklenen, vurdumduymaz takım arkadaşını azarlayan, varını yoğunu değil varından yoğundan fazlasını sahaya koyandır gheorghe hagi.

    zinadine zidane, materazzi'ye o kafayı atmasa da susup gitse, zinadine zidane olabilir miydi? o bildiğimiz, sevdiğimiz zizou olabilir miydi? hayır, sadece 'çok iyi bir oyuncu' olarak kalırdı.

    gheorghe hagi de hagi'dir işte. o kadar. siz hagi'yi, sadece müthiş tekniği ve füze gibi şutları için mi sevdiniz? elbet hayır. o sahadaki kumandanıydı takımının. şairdi ama, attilâ ilhan'dı. kaptan'dı yani. başkaydı, bambaşka bir adamdı. topu ayağına alışından, sahadaki duruşuna kadar, ondan başka gheorghe hagi gelemez. başka efsaneler gelir. ama, siz hiç çalınan efsane duydunuz mu? ben duymadım. bu yüzden işte, galatasaray'ın iki efsanevi 10 numarası vardır: metin oktay ve gheorghe hagi. ne metin oktay hagi'dir, ne hagi metin oktay. ikisi de efsanedir.

    daha ötesi de şu arkadaşlar: ikisi de galatasaray'dır.
    gheorghe hagi, galatasaray'dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın