resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 1522
    iki haftadır kendimi tutuyorum bu başlığın altına birşey yazmamak için. doğmamış çocuğa don biçmeye benzetiyorum buralara yazılanları. herkes biryerlerden birşeyler duyuyor, geliyor buraya yazıyor. yöneticiler almaya gitti diyenler, zaten anlaşıldı açıklanmsı için interle arasındaki sorunların çözümü bekleniyor diyenler var. benim bildiğim kadarıyla bu duyumlar, ingiltereden teklif bekliyor olmazsa gelecek diyenlerin yorumlarından daha doğru. ama hakikaten ingiltereden teklif de bekliyor olabilir. burada ne sıkıntı var anlayamıyorum.

    adam sneijder. dünyanın mevkisinde en iyi beş isminden birisi tartışmasız. tartışmalı kısmı kaçıncı sırada olduğu. ben iniestanın önüne yazarım sen belki arkasına ama kalitesi tartışılacack bir futbolcu değil. interin mucize şampiyonlar ligi şampiyonluğunda o takımın beyniydi, hollanda final oynarken o takımın beyniydi. galatasaraya gelecekse düşünecek elbette. manchestera gitse onu da düşünür. muslera bize 1 ay düşündü de geldi, şimdi herkesin sevgilisi, sneijder gibi adam düşünce mi sorun oluyor?

    bir diğer garibime giden şey ise fatih terim istemiyor diyenler. fatih terimin sneijder gibi bir futbolcuyu istemeyeceğini inanmıyorum. fatih terimin o mevkiiye futbolcu istemeyeceğine de inanmıyorum. istemiyorsa da futbol bilgisini falan geçtim kendi kendisinden bile haberi yok demek ki derim. fatih terim bugün fatih terimse bunu en çok borçlu olduğu insanların başında hagi geliyor. bunu en iyi de kendisi bilir. neden italyada her gittiği şehre peşinde rui costayı sürükledi bir düşünmek lazım? neden ikinci terim döneminde felipeyi getirdi? neden kakayı istedi? geçen sene oynan futbol bu sene neden oynanamıyor? amrabat neden alındı? neden amrabat tutmayınca emre'de israr ediyor? bütün bu soruların tek cevabı var. fatih terimin takımının, taktiğinin en önemli unsuru çilingir ortasaha oyuncusudur. fatih terimin geçen sene kadıköyde şampiyon olduğu maç dışında özellikle chelseaden beş yediğimizden beri hiçbir maça gol yemeyelim atarsak atarız diye çıktığını görmedim. felsefesi her zaman yediğimizden fazlasını atalım oldu. bu seneki sorun da hücumda yaratıcılık eksikliği. geçen sene engin vardı, oyunu iki yönüyle oynayan melo vardı, melonun defansif katkısı sayesinde rahatça takımını hücuma çıkaran selçuk vardı. bu sene engin fener maçında gördüğü karttan beri kayıp, melo hala form tutacak diye bekliyoruz, selçuk yokları oynuyor. alınan hamit ve amrabat hayal kırıklığı oldu. emre çolak ise futbolu unutmuş semazen olma derdinde. o yüzden sneijder fatih hocanın sol bekten stoperden falan öne ihtiyaç duyduğu adam.

    başkan gitmiş interle anlaşmış, kapa bildirmiş. bu işin adabı bu, hukuku bu. bazı şikeciler gibi önce futbolcuyu ayartıp, kulübüne şantaj yapıp, borsaya bildirilmesi gereken duyuruları da bildirmese mi iyi yapacaktı ünal aysal?

    bence terim sneijderi mutlaka istiyor. aysal da bu konuda yapması gerekeni yapıyor. futbolcu da muhtemelen gelecek. bu transfer sürecindeki tek sorun taraftar malesef. hani o fener şampiyon oldu zannedip timsaha yatanlar vardı ya, o gençlerin galatasaraylı akrabaları olduğu kesin. medya zaten birilerinin elinde, transfer sürecinin cılkını çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar. bizim timsahalara akraba sazanlar da işin cılkını çıkardılar saolsunlar. havalimanın gidenler bile oldu. on kişi gitti ama diyene timsah yürüyüşünü de beş kişi yapmıştı derim. biraz sağduyulu ve soğukkanlı olun. gelirse gelir. başımızın üstünde taşırız o kadar büyük topçu. gelmezse de başkası alınır, gelmedi diye üzülmeyiz, galatasaray da o kadar büyük kulüp. taraftar olarak biraz camiaya yakışan tavırlara bürünün lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın